Page content

Alarm over IP

Stap snel over voordat u afgekoppeld wordt!

Indien u thuis of in uw bedrijf overschakelt naar Voice over IP bellen (Internet Protocol), dan moet uw inbraakdetectie systeem aangepast worden, naar alarm over IP, om verbinding te behouden met de alarmcentrale. (meldkamer)

Alarmering over internet, alarm IP

Hoe werkt het dan?

Dit kan middels een Internet-Protocol-omvormer of wel een interface welke een internet communicatie verzorgt. Meestal is er ook een UPS noodzakelijk om de alarm doormelding bij een spanning uitval te garanderen. Dit ombouwen brengt nogal wat extra kosten met zich mee.

“never change an winning team”

Dus, stap niet zomaar over op, Internet Plus Bellen van KPN,  ziggo bellen of een andere aanbieder. Wij zeggen “never change an 
winning team”

Uit ervaring weten wij dat de voordelen vaak niet opwegen tegen de kosten, welke gemaakt moeten worden om het inbraakdetectie systeem om te bouwen. Ook computers en telefooncentrales zijn vaak grote kosten posten waar je niet voor gewaarschuwd wordt, door de snelle verkopers van de internet providers! Vraag eerst ons advies.

Alternatief voor ISDN

U kunt vaak nog een analoge lijn gebruiken zoals bij lagere risico objecten. Ondanks eerdere publicaties blijven de analoge (pstn) lijnen nog tot een paar jaar na nu (2019) gehandhaafd. beveiligde-internet-doormelding-en-het-risicoVoor ISDN is het nu anders. Deze is per 1 september 2019 komen te vervallen. Wekelijks worden er 3500 aansluitingen stop gezet, indien er nog een ISDN aansluiting zit, (actief is) kan deze de komende maanden er ineens mee stoppen. Deze wordt dan snel door KPN weer aangesloten en tijdelijk actief gemaakt, als men daarom vraagt. De eis is dan wel dat er een nieuwe oplossing van KPN komt binnen een x realiseerbare tijd.

De tendens

De tendens in 2013 tot heden (2019) is dat veel bedrijven en particulieren overgaan op volledige glasvezel verbindingen. Voor het overstappen op internet bellen (VOIP),  hebben wij voor uw alarmsysteem een standaard ombouwset, middels internet IP modem is dit de oplossing. Met deze ombouwset is de ISDN of analoge PSTN aansluiting niet meer nodig.

Onze mening

Onze mening: Het ombouwen naar een beveiligde internet verbinding via IP, dus via het internet, is niet meer tegen te houden. De ouderwetse telefoonlijn verdwijnt in een rap tempo. Jonge gezinnen bijvoorbeeld gebruiken vaak alleen nog hun mobiel.

Wat is er dan aan de hand? Bij doormelden van het alarmsysteem via het internet ben je feitelijk overgeleverd aan de goden, daar bedoelen wij mee: dat niemand invloed heeft op het traject van het beveiligde pand naar de meldkamer (PAC). In de praktijk kan het voorkomen dat er soms gedurende periodes van bijvoorbeeld een DDoS aanval en internetoverbelasting, verbindingen wegvallen en meldingen niet aankomen bij de meldkamer.

Had u vroeger een probleem met de telefoonlijn, dan belde u KPN en zij konden keurig zien wat er met de telefoonlijn mis was. Tot op de meter nauwkeurig konden kabel breuken gevonden worden. Helaas is dat nu anders en onze mening is dat het internet niet blijvend is, als het zich blijft ontwikkelen op deze manier. Kijk maar eens naar de regelgeving: er zijn geen regels hiervoor. Elk ICT-bedrijf kan maar doen wat zij willen, een vorm van afscherming, beveiliging is niet verplicht en naar onze mening wel noodzakelijk.

Wij maken ons zorgen om deze ontwikkelingen en zullen u op de hoogte houden indien deze er zijn. Ook zijn wij altijd op zoek naar verbeteringen. Met het jaarlijkse onderhoud worden deze ook automatisch door de monteur ter plaatse doorgevoerd. Voor nu, heden, is het niet anders en moeten wij het hiermee doen. Inbraakdetectie systemen functioneren prima, echter kan het altijd beter.

uw-mening-telt-wat-zijn-uw-ervaringen

Advies

Laat u uitgebreid door ons informeren, over wat de beste mogelijkheden zijn- en voor meer informatie kunt u uw vragen stellen via dit contactformulier of natuurlijk even bellen.
Ontvang tips en advies: Beveiliging Nieuws Tips en Advies

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Alarm over IP

Plaats een reactie


*