Alarmsysteem kopen, waar moet je op letten
Als je een alarmsysteem gaat kopen, dit is dan..
Uw eerste stap naar een goede nachtrust
Beveiliging van woonhuizen in Nederland is nog steeds vaak een ondergeschoven kindje. De voordeur doet meestal niet onder voor Fort Knox, maar via de keukendeur loopt een inbreker zo naar binnen. Goede beveiliging begint uiteraard met deugdelijk hang- en sluitwerk op alle draaiende delen. Maar een goed slot is pas een goed slot als u het ook daadwerkelijk op slot doet. En dan nog is het mogelijk dat een ongenodigde gast binnenkomt.
Een alarmsysteem werkt zowel preventief als bij een werkelijke inbraakpoging.
Een alarmsysteem neemt een hoop zorgen weg. Een voordeel is dat het alarmsysteem de menselijke fouten over-ruled. Het komt wel eens voor dat je een deur vergeet op slot te doen, met een alarmsysteem voorkom je dit! Een alarmsysteem kunt u zo uitgebreid en geavanceerd maken als u wilt. Maar vaak zal uw verzekerings-maatschappij wel minimumeisen stellen, afhankelijk van de hoogte van de verzekerde inboedelwaarde.
Waar moet ik op letten?
- Begin eens met om en door uw huis heen te lopen, alsof u een inbreker bent.
Zo kunt u constateren welke deuren en ramen allemaal voorzien moeten worden van een detector. - U kunt kiezen uit draadloze of bedrade systemen. Door technologische vernieuwingen zijn draadloze systemen steeds zeer betrouwbaar geworden. Qua installatie is een draadloos systeem aan te raden. De keerzijde van draadloze systemen is dat de batterijen periodiek vervangen moeten worden.
- Qua inbraakdetectie kunt u kiezen uit drie soorten sensoren: bewegingsmelders, magneetcontacten en glasbreuksensoren. Ook zijn er nog rookmelders, waterdetectoren, diverse gasdetectoren en natuurlijk camera’s. De Passief Infrarode bewegingsmelders (PIR) reageren op bewegende warmtebronnen.
- Ieder huishouden is anders. Kijk naar eens naar uw eigen levensstijl. Zijn er gezinsleden die regelmatig ’s nachts uit bed gaan, even naar het toilet, of even naar de keuken? Daar moet rekening mee gehouden worden bij het indelen van de verschillende zones binnen uw alarmsysteem. Ook de aanwezigheid van huisdieren is belangrijk.
Geheime code
- De bediening van het alarmsysteem kan op meerdere manieren, sommige systemen hebben een ingebouwd code-bedienpaneel. Iedereen heeft hierbij zijn eigen 100% geheime code waarop u het systeem kan in- en uitschakelen. Een logische plek voor losse bedienpanelen is vaak de meterkast, dicht bij de telefoonlijn. Denk aan de afstand tussen detectoren en bedieningspanelen van het alarmsysteem.
- Kies voor een systeem dat – hoe uitgebreid het ook is – eenvoudig te bedienen is.
En zorg ervoor dat alle gezinsleden goed weten hoe ze met het alarmsysteem om moeten gaan. Ook eventueel personeel zal geïnstrueerd moeten worden. - Kies je voor een CCTV-systeem met camera’s, zorg dan dat die camera’s ook nachtzicht hebben en dat het systeem bij detectie van beweging automatisch begint met het maken van beeldopnamen.
Stil Alarm en luid alarm
- Een zogenaamd ‘stil alarm’, dat naar een alarmcentrale of naar u belt wanneer er een inbraak gedetecteerd wordt, is mooi. Maar voor een aanvullende, gillende sirene aan de gevel valt ook veel te zeggen. U hoeft niet verwachten dat uw buurman onmiddellijk zijn bed uit klimt. Maar het schrikt wel af en het doel is om de omgeving te signaleren.
- De alarmsystemen van Guardall zijn CCV/Borg gecertificeerd. Detectoren en alarmgevers zijn flexibel naar wens van de eindgebruiker toe te passen. Dit geldt ook voor de door-melding naar een particuliere alarmcentrale zoals SMC en Europac.
TIP!
Bespaar niet op een alarmsysteem. Het is de bedoeling dat de investering u uiteindelijk geld oplevert!
Uw eerste stap naar een goede nachtrust
Bent u op zoek naar een inbraakdetectie? Aarzel dan niet om ons te contacteren!
Wat geeft jou een gevoel van veiligheid?
Laat het ons weten @ EuropeSecurity.
Schrijf een review onderaan de pagina!