Page content

Brandbeveiliging Tips en Advies

Brand! Wat te doen?

De allerbelangrijkste tip!!

De belangrijkste tip is toch wel deze: het neusorgaan werkt niet tijdens het slapen. Je wordt niet wakker van rook tijdens de slaap! Plaats direct, vandaag nog, één rookmelder in elke slaapkamer.

Kinderen en brandbare materialen gaan niet samen, neem je verantwoording en berg zaken als lucifers, aanstekers, wasbenzine en kaarsen goed op.
Plaats dus zo snel mogelijk die rookmelder, zie hier onze aanbiedingen.

Brand door kortsluitingBrandbeveiliging, Handbrandmelder

Zorg ervoor dat uw elektrische installatie goed wordt onderhouden. Is er een verbouwing of aanpassing nodig aan uw elektrische installatie? Laat dit door een professional uitvoeren. Regelmatig komen onze techneuten terug van projecten waar kortsluiting en ondeugdelijke systemen worden aangetroffen. Zij zijn verbaasd over het geluk van sommige mensen dat er nog geen brand is ontstaan. Ook verlichting dat warm wordt is regelmatig de oorzaak van een brand.

button naar de webshop

Adapters en laptopvoedingen

Voel eens aan een laptopvoeding. Het eerste wat je dan denkt is: “Is dit wel goed?” De leverancier zegt: “Ja hoor, niets aan de hand”, maar een nuchter verstand zegt het tegenovergestelde. Een voeding is altijd een mogelijke brand veroorzaker. Wees hier erg voorzichtig mee, vooral in de slaapkamer en die van de kinderen.

Wat we hopelijk al weten…

  • Zorg voor een vaste plek voor de sleutels zodat je deze bij brand direct bij de hand hebt.
  • Laat de schoorsteen eens per jaar schoonvegen, dit geldt ook voor de CV installatie.
  • Laat nooit apparaten in de stand-by stand staan.
  • Doe alle binnendeuren dicht, overtuig jezelf. (zie onder)
  • Test de rookmelders elke maand, gelijk met de maandelijkse test van de sirene’s.
  • Blus een vlam in de pan nóóit met water. Neem een natte deken of de universele brandblusser van Prymos.Prymos brandblusser

Wij adviseren dat er minimaal één op elke verdieping een brandblusser aanwezig moet zijn. Deze goedkope Prymos blusser is er ook in een vorstvrije uitvoering, speciaal voor je auto, boot, tuinhuisje en caravan.

Vluchten voor brand

Oefen eens het vluchten voor brand in uw huis. Je zult er van versteld staan hoe lastig dit is. Doe je ogen dicht en zoek een uitgang. Als er echt brand is, is er rook en moet je vaak kruipen om niet alle rook in te ademen. Probeer deze vlucht methode ook eens.

Binnendeuren dicht

Hoe ontwikkeld een woningbrand met de deuren open versus deuren dicht!
Hier zie je hoe een verschil dit maakt. Een brand in dit geval rook, verspreid zich minder snel met de deuren dicht!
De kans op overleven is groter met de binnendeuren dicht, bekijk de video en overtuig jezelf hiervan.

Maak niet ook de denkfout!

Is er toch een brand uitgebroken? Maak dan niet de denkfout dat je even door de rook kunt lopen. Één teug zwarte dikke rook in je longen is al funest. Ademen is daarna bijna onmogelijk.

Lees hier een blog over Aandachtspunten voor brandblussers

Meer advies en contact?

Voor meer advies of speciale vragen kun je gerust contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag verder.

Offerte aanvraag

Laat een bericht achter!

Comment Section

2 reacties op “Brandbeveiliging Tips en Advies


Door Ivan op 19 augustus 2019

Een brandende frituurpan heb ik ooit dus wel eens proberen te blussen met water. Het gevolg was een steekvlam die ik gelukkig ternauwernood kon ontsnappen. Het is allemaal uiteindelijk goed afgelopen met een geblakerde keuken. Je denkt op zo´n moment echter niet helder en de bluspoging is dan ook een soort paniekreactie.


Door pim op 5 december 2018

Het is heel belangrijk goed voorbereid te zijn op brand. Een goede kluis is inderdaad onmisbaar voor waardevolle spullen. Check ook altijd de batterijen van de rookmelders. http://www.safe2lock.nl/kluisnormen/

Plaats een reactie


*