Page content

Alarmsysteem voor in huis

Alarmsysteem voor in huis

Een alarmsysteem voor in huis voorkomt inbraak. Ook zijn er genoeg handelingen die u eenvoudig kunt toepassen wanneer u een alarm in huis overweegt. Hieronder een aantal beveiliging tips en advies voor uw woonhuis.

Een onveilig gevoel

Veel mensen voelen zich onveilig en kunnen slecht slapen nadat er een inbraak heeft plaatsgevonden. Het is daarom heel belangrijk om uw huis te beveiligen met goed hang- en sluitwerk en verlichting. De gemiddelde inbraaktijd om binnen te dringen wordt hierdoor verhoogd met 30 seconden.

Alarmsysteem voor in huis

‘5-minuten regel’

Wellicht kent u de 5 minuten regel? Waarbij de inbrekers na 30 seconden om binnen te komen in een gemiddeld woonhuis, nog 4 minuten nodig hebben om de buit te zoeken en weer 30 seconden om het huis weer te verlaten. Hoe moeilijker het is om binnen te komen of opgemerkt te worden, hoe lastiger inbrekers het vinden. Dat is natuurlijk wat u wilt!

Hoe maak ik het inbrekers lastig?

Ga voor uw eigen huis staan en bedenk waar uzelf in zou breken. Bedenk per ‘zwak punt’ een verbetering. Verbeterpunten kunnen zijn:
• Deuren meer in zicht laten komen door verlichting, door bijvoorbeeld het snoeien van struiken en bomen.
• Schrikverlichting met bewegingsdetectie met plots aanspringende lampen.
• Veiligheidssloten toepassen op deuren en te openen van kozijnen.
• Stickers van beveilig/alarm lichten gevel/ ‘Hier waakt de hond’, dit werkt echt.
• Tijdschakelaars op verlichting.
• Verbreek routines zoals de auto altijd op uw oprit hebben.
• Sociale veiligheid door afspraken met buren, dit helpt hen ook.
• Gordijnen open/dicht momenten wijzigen.
• Post weg (laten) halen.
• Gras (laten) maaien.
• Zonwering/rolluiken laten bedienen

Alarmsysteem voor in huis

Schrikverlichting

De verlichting en het voorkomen van donkere plaatsen is de tweede grootste afschrikker. Uit onderzoek blijkt dat ook lang niet iedereen buitenverlichting. Om de criminelen buiten de deur te houden, laat bijna de helft van de Nederlanders een lampje branden als zij niet thuis zijn en heeft ruim twee/derde een extra slot op de deur.

Gebruik van Social Media en mail

Voordat u een alarm overweegt is de Social Media zoals Facebook, Twitter en Linkedin een aandachtspunt wat u beter kunt voorkomen dan genezen! Ook de afwezigheidsassistent in uw mail is daarom onverstandig om te gebruiken. Inbrekers gaan met de tijd mee en houden ook het internet in de gaten.

‘Quote 500 inbreker’

Inbrekers worden steeds brutaler en schuwen het steeds minder om ook in huis te gaan als er mensen thuis zijn. Deze ‘Quote 500 inbreker’ gaat via de achtertuin op een voorwerp staan om zo op het platte dak te komen. Vervolgens breekt de inbreker via het raam of deur in en staat zo op de eerste verdieping in uw huis. Deze ‘Quote 500 inbreker’ kunt u voorkomen door het plaatsen van opklim-beveiliging!

Opklim beveiligingInbraakpreventie doe je met opklim-beveiliging!

Inbraakbeveiliging systeem voor in huis

Een inbraakbeveiliging systeem werkt met sensoren. Wanneer er een raam of deur wordt geopend waar een sensor op gemonteerd is, gaat het alarm af. Er zijn actieve detectoren (zoals een camera), maar ook passieve detectoren (zoals infrarode- en hitte detectoren). Alarmsystemen zijn in staat om elke beweging van een ongenode gast te registreren.Inbraakdetectie PIR detector

Als de detector een inbraakpoging signaleert, wordt er direct een sirene en eventueel flitsend licht geactiveerd. Om de pakkans van inbrekers te verhogen, kunt u kiezen voor een systeem gekoppeld aan een videocamera, die een opname maakt zodra het alarm afgaat. Deze videobeelden kunt u live en achteraf bekijken.

De meldkamer (PAC) wordt met meerdere meldingen automatisch van alle informatie voorzien. De meldkamer is verplicht de politie in te lichten wanneer er een inbreker is binnengedrongen!

Hoe bedien ik een inbraakbeveiliging systeem?

De meeste alarmsystemen worden in- en uitgeschakeld door middel van een cijfercode (100% betrouwbare eigen pincode) die vaak bij de voorkeur in een kastje wordt geplaatst. Maar de code kan ook worden ingevoerd op een bedienpaneel aan de in-of uitgang van je huis. Er zijn ook nog andere methodes om een alarmsysteem te bedienen.

EuropeSecurity Elegant keypad white-B

Bespaar niet op een alarmsysteem!

Wilt u serieus zorg dragen voor uw veiligheid? Dan is het niet meer dan logisch een alarmsysteem van de beste kwaliteit in huis te nemen. Bespaar niet op een alarmsysteem, het is de bedoeling dat de investering u uiteindelijk geld oplevert.

De prijs is van veel zaken afhankelijk, namelijk:

• Het type detectie van het beveiligingssysteem.
• De kwaliteit van de apparatuur.
• De grootte van het huis en het aantal kamers.
• Alleen detectie op de begane grond of ook op de verdieping.
• Het type woning: appartement, rijtjeshuis of vrijstaande woning.

Advies op maat?

Bent u ook op zoek naar een betrouwbaar, inbraakbeveiliging systeem? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Maak gratis een afspraak met één van onze adviseurs voor advies op maat!

Beveiliging offerte aanvragen voor meer veiligheid

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Alarmsysteem voor in huis

Plaats een reactie


*