Page content

The internet of Things

The internet of Things: smart homes

Er is steeds meer vraag naar oplossingen voor slimme huizen. Oftewel ‘smart homes’. Slimme beveiligingsoplossingen gebruikmakende van ‘the internet of things’.

Huisbeveiliging is bij ons al jaren in de lift. Vandaag de dag is er een enorm aanbod van slimme huis beveiligingsoplossingen. Naar verwachting zal dit de aankomende jaren met veel procenten tegelijk groeien.

Internet of Things en slimme huizen

Slimme sloten

Een (voor)deurslot welke je openmaakt zonder de ouderwetse sleutel te gebruiken. Dat zijn de slimme huissloten. Hierin is van alles al op de markt gebracht. Een slot wat te openen is met een afstandsbediening, door intoetsen van een geheime pincode, maar vooral ook te bedienen met een applicatie op je smartphone/tablet.

Loop jij nog steeds te leuren met huissleutels in je broekzak? Laten we eerlijk zijn. In een wereld waar echt alles tegenwoordig op het internet aangesloten, te bedienen is, daar hoort een slimme huizenslot toch zeker ook bij?

De grootste drempel? De mens zelf!

In de testen welke we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd, zijn we tot de ontdekking gekomen dat de grootste drempel de mens zelf is.

Een persoonlijk voorbeeld: ik ging met vakantie en mijn buurman zou met zijn vrouw op het huis passen. Het heeft me een uur gekost om deze lieve mensen uit te leggen dat het slot alleen digitaal te openen is. “Ja, met een app of zelf door een aanklop-combinatie op de deur. Als het helemaal niet lukt, dan doe ik het vanuit Lowa”, stelde ik ze gerust.”Oh ja, en als je aanbelt, dan help ik je! Over de verlichting, verwarming, water en gasgebruik hoef je je geen zorgen te maken. Dit wordt keurig netjes bewaakt en automatisch geregeld.”

Het gaat snel en veilig

Toegangscontrolesystemen zijn al jaren algemeen goed in het bedrijfsleven. Daar gaat het al niet meer zonder digitale sloten. Denk ook maar eens aan je vingerprint lezer op je laptop. Alles kan!

Toegangscontrole met aanwezigheids regisratie

Toegangscontrole met aanwezigheids registratie

Hoe lang is het geleden dat je in een hotel een sleutel van je kamer hebt gekregen? Ook zijn er geen hotels meer zonder een digitaal slot. En ze werken probleemloos, goedkoop en efficiënt.

Digitaliseer je woonhuis

Ook in woonhuizen passen wij deze digitale sloten toe. Open je deur met een afstandsbediening, codeslot, app of eenvoudig met een drukknop van binnenuit. Wat dacht je van een deur die open gaat wanneer je het alarm uitschakelt?

Technologie maakt alles mogelijk. Alleen de mens zelf is nog het grote struikelblok. Wil je een onderscheidend leven leiden? Laat je dan door onze experts op het gebied van beveiligingstechniek adviseren.

Heeft de deurr-sleutel zijn lange tijd gehad

Verrassend en innovatief, laat je informeren

Het internet of Things heeft nog veel meer verrassende beveiligingsoplossingen in petto. Wij kennen de markt, wij durven en kunnen innoveren. Heb jij ideeën hierover? Wat vind jij belangrijk? Kom langs en laat je informeren!

Laat een bericht achter!