7 tips om je huis te beveiligen tijdens je welverdiende vakantie

Thuis komen van een welverdiende vakantie en er achter komen dat er in je huis is gerommeld en dat er waardevolle spullen zijn gestolen. Dat wil toch niemand? Toch denkt men dat het sluiten van alle ramen en deuren voldoende is om het huis veilig achter te laten, maar er moet meer gedaan worden om je huis te beveiligen!

Huis beveiligen

Wij geven 7 tips om je huis te beveiligen tijdens je welverdiende vakantie!

  1. Vraag buren, familie of vrienden om een oogje in het zeil te houden voor verdachte situaties. “ 112, daar voorkom je inbraak mee“. Wanneer zich een verdachte situatie voordoet, moet men de politie informeren. Hoe sneller er alarm wordt geslagen, hoe eerder de inbrekers opgepakt kunnen worden. Vooral tijdens de zomerperiode slaan inbrekers hun slag.
  2. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars voor verlichting te gebruiken. Ook de tv simulator kan hiervoor gebruikt worden. De tv simulator creëert lichtflitsen na van een echte televisie. Hierdoor denkt de inbreker dat iemand binnen tv aan het kijken is
  3. Denk aan tuinonderhoud, zoals grasmaaien en de planten en bloemen water geven. Hoog gras en uitgedroogde planten en bloemen zijn een uitnodiging voor inbrekers.
  4. Leg geen waardevolle spullen zoals een laptop of tablet in het zicht. Ook inbrekers kunnen naar binnen gluren en azen op dit soort apparatuur. Berg waardevolle spullen op zodat het niet zichtbaar is vanaf de straat.
  5. Vermeld nooit op social media wanneer je op vakantie bent, inbrekers gaan met de tijd mee. Houd een blog bij dat een beperkt aantal mensen kan lezen of stuur een e-mail naar gerichte ontvangers om te voorkomen dat inbrekers weten dat er een lange tijd niemand thuis is.
  6. Zet fietsen en brommers op slot, ook wanneer deze binnen in een schuur staan.
  7. Ben je in het bezit van een inbraakdetectie systeem van EuropeSecurity? Dan hoef je al deze bovengenoemde tips niet uit te voeren! 

Huis beveiligen met een inbraakdetectie systeem

Met een inbraakdetectie systeem hoef je geen bewoonde indruk achter te laten. Het is ook nog eens milieubelastend om verlichting aan te laten terwijl je niet thuis bent. Je kunt het gras zo hoog laten groeien als je wilt want het inbraakdetectie systeem beveiligt het huis. Zodra het systeem is ingeschakeld en er wil een ongenodigde gast binnen dringen, gaat het alarm af. Wanneer beweging vaker wordt gedetecteerd, geeft de meldkamer dit direct door aan de politie. De politie zal snel actie ondernemen. Dit betekent dat je zorgeloos op vakantie kunt gaan en je huis veilig is!

Ook je huis beveiligen?

Wil jij ook zorgeloos op vakantie en terugkomen in een veilig huis? Maak gratis een afspraak met één van onze adviseurs voor advies op maat!

Contact en vragen: