Noodverlichting

Anti-paniekverlichting en vluchtrouteaanduiding


In geval van nood, moet iedereen het pand snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers doordat de nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat bij daglicht een makkelijke route lijkt, wordt bij stroomuitval of rookontwikkeling een onneembare val. Ook voor mensen wie dagelijks in uw gebouw aanwezig zijn...Noodverlichting is levensreddend!

Noodverlichting is verplicht! Wanneer de verlichting in een pand uitvalt, wordt het lastig om de weg naar de uitgang te vinden. In het filmpje zijn er geen obstakels, dus met obstakels duurt het des te langer om de uitgang te vinden! Er is op dat moment nog niet veel paniek. Maar wat als het brandalarm af gaat en u ruikt een brand- geur? Dan breekt er echt paniek uit! 

Hiernaast is een goed voorbeeld hoe effectief een vluchtrouteaanduiding is. De linker foto is genomen waarbij de lampen aan zijn. De rechter foto is genomen in het donker. De vluchtweg en de ingang/uitgang is duidelijk zichtbaar.


Uw pand nog niet voorzien van noodverlichting? 

Service en onderhoud door vakbekwame technici

Wij installeren, controleren en onderhouden uw noodverlichting jaarlijks. Als partner van het Kenniscentrum Noodverlichting kennen we de veiligheidsnormen dan ook als geen ander. Onze speciaal opgeleide servicetechnici hebben de kennis en het gereedschap om jaarlijks de noodverlichting vakkundig te controleren. Zo dragen we zorg voor een veilige installatie.

Wet- en regelgeving over noodverlichting

Het bouwbesluit bepaalt samen met de gemeentelijke bouwverordening hoe de noodverlichting in uw gebouw geregeld moet zijn. Het bouwbesluit eist bovendien jaarlijks onderhoud, wat ook in de Arbowet verplicht gesteld is. De Arbowet borgt dat werknemers bij een calamiteit veilig kunnen evacueren. Voor een invulling van het woord “addequaat” uit het Arbobesluit kijken we naar de NEN-EN 1838. Dit is een norm die gerichte toepassingen van noodverlichting voorschrijft.

 Tot slot zijn er de pictogrammen: NEN 6088 voor bestaande en NEN 7010 voor nieuwe gebouwen. Het is overigens zo dat de oude en de nieuwe pictogrammen wel door elkaar gebruikt mogen worden. Deze normen nemen we in overweging als we u adviseren over de noodverlichting in uw pand. Het is raadzaam de nieuwe Europese regelgeving in pictogrammen te hanteren. Vanaf 1-1-2015 zijn voor alle nieuwbouw projecten deze pictogrammen al verplicht! 


Uiteraard gebruiken wij alléén LED noodverlichtingsarmaturen, waarmee u niet alleen uw portemonnee, maar ook het milieu spaart. Met EuropeSecurity duurzaam de toekomst tegemoet!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Laat ook uw gebouw controleren door de noodverlichting specialist! Meer informatie over anti-paniekverlichting en vluchtwegaanduiding? Vraag ons om advies. Onze experts helpen u graag verder!

Wat wij u nog meer bieden...