arrow_drop_up arrow_drop_down

Over BORG NCP Kiwa certificering

Alles wat u moet weten over de certificering van uw beveiligingssysteem

Als BORG NCP Kiwa erkend Technisch Beveiligingsbedrijf ontwerpen, installeren en leveren wij voor alle risiconiveaus. Wij monteren beveiligingssystemen, voor zowel particulieren als bedrijven.

Totaal beveiligingstraject

Wij verzorgen het gehele beveiligingstraject voor u. Dit kan op het gebied van:

  • Organisatorische maatregelen 
  • Bouwkundige maatregelen 
  • Elektronische maatregelen 
  • Meldkamer, PAC. (Particuliere Alarm Centrale) 
  • Alarmopvolging

Welke beveiligingsmaatregelen zijn er?

Tijdens het eerste persoonlijke gesprek wordt er een PvE (Programma van Eisen) samen met u opgesteld. Hieruit blijkt welke beveiligingsmaatregelen er uitgevoerd dienen te worden om tot een goede en degelijke beveiliging te komen. Met deze maatregelen en certificaat bent u gedekt voor de verzekering gestelde eisen, mits er geen extra maatregelen verplicht gesteld zijn.

BORG klasse 1, 2, 3 of 4?


Wij als BORG NCP Kiwa erkend Technisch Beveiligingsbedrijf mogen elektronische en bouwkundige maatregelen in alle risicoklassen aanbrengen. Dit verzorgen wij voor woonhuizen, bedrijven en scholen. Er wordt na installatie van het alarmsysteem een certificaat afgegeven waarop vermeld staat aan welke BORG klasse het pand is opgeleverd.


De laagste risicoklasse is klasse 1. De hoogste risicoklasse is klasse 4. Bij klasse 4 inbraakbeveiliging horen meer en uitgebreidere beveiligingsmaatregelen dan bij een lagere risicoklasse.


Om tot een juiste risicoklasse te komen wordt er naar de attractieve zaken gekeken en de waarde. De VRKI 2.0 is een instrument die we gebruiken om de risicoklasse te bepalen.

VRKI 2.0 versie 2019 downloaden

Beperkte geldigheid certificaat

Het afgegeven certificaat heeft een geldigheid van maximaal 5 jaar. Het certificaat is alleen geldig in combinatie met een onderhoudsabonnement, waarin jaarlijks het systeem in top conditie wordt gehouden.

Na het verstrijken van de 5 jaar bent u zelf verantwoordelijk voor de verlenging van het certificaat. U dient contact op te nemen met de installateur om het certificaat eventueel te laten verlengen. Er zal dan een afspraak gemaakt worden voor een herinspectie van uw pand. Er wordt dan opnieuw een risicoanalyse gemaakt.

RISCO beveiligingsoplossingen

Het alles-in-één beveiligingssysteem RISCO is de beveiligingsoplossing voor particulieren, bedrijven, overheid, retail, zorg en industrie. RISCO is een BORG NCP gecertificeerd systeem en voldoet aan alle voorwaarden om bij een geverifieerd alarm politie-inzet te krijgen.


Tevens hebben wij een mooie actie voor u waarbij u een compleet alarmsysteem met ruim 25% korting kunt aanschaffen!

Vraag offerte aan

Bent u ook op zoek naar een gecertificeerd beveiligingssysteem? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer informatie of advies op maat? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan altijd voor u klaar!

Wij gebruiken cookies