7% van de woninginbraken opgelost
23 november 2012 
1 min. leestijd

7% van de woninginbraken opgelost

Aanpak woninginbraken

De Komende vier jaar wil de politie 25% meer woning-inbrekers oppakken.
Maar volgens onderzoekers, in opdracht van de politie, is dit niet reëel. Afgelopen mei beloofde de politie nog een offensief aantegaan tegen het toenemende aantal inbraken.
Hoofdcommissaris Frans Heeres zei toen namens de Raad van Korpchefs dat iedere aangifte nauwkeurig wordt onderzocht.Maar daar is met de huidige werkwijze en inzet simpelweg de mankracht niet voor concluderen de onderzoekers.

Maar zijn inbraken niet veel makkelijker op telossen of zelfs te voorkomen ?

Ja, wij als EuropeSecurity vinden van wel.

Cijfers
Uit politiecijfers blijkt dat in 2011 criminelen iets meer dan 88.500 inbraken pleegden, meer dan voorgaande jaren. Het oplossingspercentage ligt gemiddeld tussen de zeven en negen procent, dat is volgens onderzoekers lager dan in landen als Groot-Brittannïe en Duitsland. Daar lost de politie respectievelijk tien tot twaalf, en achttien tot tot twintig procent van de inbraken op. Reden die hiervoor gegeven wordt is dat er in Duitsland meer capaciteit is, het is echter niet zo dat de recherche minder effectief is. Die cijfers zijn vergelijkbaar.

Korpsen
Nederland telt bijna 11.700 rechercheurs, maar die worden ingezet voor een heel breed scala. Enkele regiokorpsen werken met speciale teams die zich bezighouden met woninginbraken.

Ivo Opstelten
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie), laat via een woordvoerder weten dat er jaarlijks 105 miljoen euro extra in polite wordt gestopt, waarmee ook extra opsporing mogelijk is.
Onderzoekers adviseren een voorbeeld te nemen aan Duitsland, zij hebben afspraken gemaakt met andere landen en laten buitenlandse daders in hun thuisland berechten, de straffen liggen daar echter vele malen hoger. Aangezien er in Nederland ook veel buitenlandse bendes actief zijn, voorral uit oost-Europa, lijkt dit een goede afspraak.

Conclusie
Dat er de laatste jaren veel ingebroken wordt in Nederland is bekend, maar welke maatregelen kun je hiervoor treffen?
Wij bieden u een veilig gevoel ? een veilig gevoel zal u denken, ja wij als EuropeSecurity bieden u de hoogste kwaliteit producten en diensten op gebied van techinsche beveiliging.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. Ook kunt u altijd bellen voor een geheel vrijblijvend advies.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen