Wat is het verschil tussen CVBS, AHD, HD-TVI, HD-CVI camera coax verbindingen?

Analoge camera beelden via de coax kabel

HD CCTV is een nieuwe open standaard voor HD digitale video, via coaxkabel. Voor HD CCTV is het niet nodig om de bestaande coaxkabel-infrastructuur te wijzigen en het is slechts een kwestie van vervanging van de camera en de video bewakingscamera recorder (DVR). De meeste video beveiligingscamera-recorders ondersteunen niet alleen gewone CVBS analoge camera's, maar ook AHD, HD-TVI- en HD-CVI protocollen / typen. 

Het grote voordeel

Het grote voordeel van Camerabeelden via coax is de snelheid van beeldoverdracht. Er zit geen irritante vertraging in zoals bij IP camera's. Het allerbeste voorbeeld hiervan is dat, alle schepen uitgerust zijn met coaxiale videocamera's. Het afleggen en manoeuvreren van een groot schip vergt nogal wat precisie. Een vertraging in het beeld is hierbij niet gewenst! Feitelijks geld dit ook voor alle voertuigen.

CVBS Conventioneel Analoog Video Signaal

CVBS staat voor "Composite Video Blanking and Sync". Het is een conventioneel analoog signaal dat wordt geleverd via een analoge BNC-connector. Het kan ook worden geleverd via een RCA-connector of andere typen (oudere camera's gebruikten soms een PL-259-connector). Het oudere CVBS-signaal kan max. 960H videoresolutie ondersteunen. 960H vertegenwoordigt het aantal horizontale lijnen/pixels in een videosignaal dat door een camera wordt verzonden of wordt ontvangen door een DVR (Digital Video Recorder) van een bewakingscamera. 960H vertegenwoordigt 960 x 576 (PAL) of 960 x 480 ( NTSC) -pixels, deze kunt u vergelijken met de lagere D1-resolutie van 720 x 576 pixels (PAL) of 720 x 480 pixels (NTSC). 
Vervanging voor de nieuwere typen zoals hieronder beschreven is simpel en goedkoop en een echte aanrader.

AHD Analoog High Definition

AHD staat voor "Analog High Definition" en betekent een analoge videobewaking standaard met een gesloten circuit, die een coaxkabel gebruikt om HD 720P- en 1080P-video van een bewakingscamera naar een bewakingscamera-recorder, DVR (Digital Video Recorder) te verzenden. 

HD-TVI High Definition Video Interface

HD-TVI betekent "High DefinitionTransport Video Interface", het is een analoge CCTV-standaard die via coax wordt verzonden en welke HD 720P tot 4 MP videosignaal in realtime ondersteunt. HDTVI ondersteunt video-overdracht over lange afstanden tot 300 meter. 

HD-CVI High Definition Composiet Video Interface

HD-CVI (High Definition Composite Video Interface), een op analoge coaxiale kabel gebaseerde transmissiestandaard die twee HD-videoformaten levert: 1920H of anderszins Full HD 1080P (1920 × 1080) & 1280H of anderszins 720P (1280 × 720) genoemd door progressief scannen. De huidige CVI protocollen kunnen al tot maximaal4K beeldkwaliteit camera beelden overdragen.4K Ultra HD

Advies op maat voor elke portemonnee

Deskundig advies over camerabeveiliging? Bel en maak direct een afspraak met één van onze adviseurs. Er is altijd een camerasysteem voor uw wensen en uw financiële situatie mogelijk. Voor een eerlijk en goed advies staan wij garant! 

Vraag onze experts voor meer informatie

Bent u ook op zoek naar een betrouwbaar camerabewakingssysteem die aansluit bij uw wensen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs voor advies op maat!
Ruud Brouwer
Door

Ruud Brouwer

op 06 Dec 2022

IGoedendag, Ik ben op zoek naar 2 nieuwe camera's voor ons 13 jaar oude video deur intercomsysteem. Het betreft CVBS composiet camera's met coax aansluiting en 12V. voeding. Kunt u mij leveren of een oplossing aanleveren. Met vriendelijke groet.

Emiel Timmerman
Door

Emiel Timmerman

op 07 Dec 2022

Hallo Ruud, We hebben hiervoor een losse CVBS camera. Graag even een belletje of mail dan helpen we je verder. 0541 352 952 of info@europesecurity.eum.vr.grt. Emiel

Reactie plaatsen