Bronzen beeld beveiligen
20 februari 2014 
in Nieuws
2 min. leestijd

Bronzen beeld beveiligen

“Zo beveiligen we een bronzen beeld”

“Alle bronzen beelden naar binnen”.
Dit gebeurde in de Gelderse gemeente Berkelland De vraag is nu: “Hoe beveiligen we een bronzen beeld?omdat er opnieuw een beeld was geroofd. In het Twentse Vriezenveen werd er een bronzen oorlogsmonument gestolen. Ook in het Twentse Oldenzaal, Wierden en Haaksbergen zijn er beelden geroofd.

Bronzen beeld beveiligen

Microdust is de oplossing!

Microdust is een lijmachtige vloeistof waarmee u uw eigendommen tegen diefstal beschermt door ze van een transparante, unieke markering te voorzien. De basis van het product is een vrijwel niet te verwijderen lak die transparant opdroogt wanneer u hem op uw bezittingen aanbrengt.

Om de markering voor de politie zichtbaar te maken is aan de markeringsvloeistof een bestanddeel toegevoegd dat onder uv-licht helder oplicht. Deze stof is gemaakt van anorganisch materiaal en hierdoor is de markering zeer bestendig tegen zonlicht, bijzonder geschikt voor outdoor-toepassingen.

Microdeeltjes

Elke verpakking is voorzien van duizenden microdeeltjes. Deze zijn voorzien van een unieke code die in de deeltjes is gelaserd. De code wordt in een beveiligde database opgeslagen en is met behulp van een microscoop (vergroting 100x) goed te zien. Wanneer de politie de Microdust-markering aantreft kan zij op basis van de gegevens in de database eenvoudig de eigenaar van een product achterhalen.


Niet te vervalsen

Microdust is voorzien van één generieke keramische product code. Om vervalsing tegen te gaan is alle Microdust-vloeistof voorzien van een extra beveiliging. Met behulp van keramische deeltjes is een extra unieke codering aan de industriële lak toegevoegd, dit levert een niet te vervalsen markering op.

Bronzen beeld beveiligen

Preventie

Microdust een sterke preventieve werking. Doordat daders gewezen worden op de toepassing van het product zijn zij zich zeer bewust van het risico dat ze lopen. Zij kunnen gedurende een langere periode gekoppeld worden aan een delict.

VerkrijgbaarheidBronzen beeld beveiligen

Microdust wordt geleverd in een verpakking waarmee u kunt spuiten en smeren
Microdust is standaard verkrijgbaar in twee formaten. Een tube voor ca. 125 spray-markeringen of 200 met de hand aangebrachte markeringen en een tube voor ca. 200 spray-markeringen of 325 met de hand aangebrachte markeringen. U kunt diverse stickers en/of borden bestellen zodat u daders kunt wijzen op de toepassing van het product.

De unieke keramische code in de lak is, evenals microdeeltjes, ook na verbranden nog uit te lezen:

Bronzen beeld beveiligen

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Meer informatie nodig, neem contact op!

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen