Camerabeelden bij Woninginbraak
28 juni 2013 
0 min. leestijd

Camerabeelden bij Woninginbraak

Opstelten wil gebruik camerabeelden bij woninginbraak verruimen

Aangezien er een grote stijging is van het aantal geplaatste Camera-Bewaking systemen bij woonhuizen, juichen wij dit initiatief van onze minister inzake veiligheid toe. Wij zijn ervan overtuigt dat het een prima inbraak-beveiliging is en het aantal woninginbraken hierdoor zal afnemen.

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) wil dat camerabeelden van inbrekers sneller gebruikt kunnen worden door de politie. Hij wil daarvoor de Wet bescherming persoonsgegevens aanpassen.

Onder bepaalde omstandigheden
Naar aanleiding van een brief van Vereniging Eigen Huis, stelde Tweede Kamerlid Peter Oskam (CDA) woensdag Kamervragen over het gebruik van camerabeelden. De minister gaf daarop aan de Wet bescherming persoonsgegevens aan te willen passen, zodat de politie camerabeelden afkomstig van burgers onder bepaalde omstandigheden kan gebruiken.

Veel sneller openbaar
Twee jaar geleden pleitte Vereniging Eigen Huis er al voor dat camerabeelden van inbrekers veel sneller openbaar moeten kunnen worden gemaakt. Halverwege vorig jaar bracht de ministerraad, mede naar aanleiding hiervan, een wetsvoorstel uit. De Vereniging Eigen Huis heeft Opstelten schriftelijk verzocht vaart te maken met het wetsvoorstel.

Meer Advies en Contact
Voor meer advies of speciale vragen neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

 

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen