DNA vergroot de pakkans van woninginbrekers in Twente
26 mei 2012 
in Nieuws
1 min. leestijd

DNA vergroot de pakkans van woninginbrekers in Twente

Bron: Twente Actueel

Denekamps bedrijf Europe Security heeft de oplossing voor schrikbarende toename woninginbraken

EXCLUSIEF door René Leget DENEKAMP – Het Denekampse beveiligingsbedrijf EuropeSecurity heeft de oplossing voor het probleem dat de politie Twente te weinig woninginbraken oplost.De remedie is even simpel als doeftreffend: de opsporing en daarmee ook de oplossing van woninginbraken kan aanmerkelijk worden vergroot als bewoners hun kostbare spullen voorzien van dna.

Wordt dit unieke en gedurende geruime onuitwisbare ‘spul’ met een speciale uv-lamp zichtbaar op het lichaam van de inbreker aangetroffen dan heeft de politie het bewijs dat deze persoon in ieder geval in de woning is geweest.

 

 

SDNA DNA tegen diefstal

EuropeSecurity

Directeur Emiel Timmerman zegt dat zijn bedrijf EuropeSecurity met de levering van ‘SDNA 50 kit’ inspeelt op de tendens dat het aantal (woning)inbraken de laatste tijd schrikbarend toeneemt. Dit verschijnsel is inmiddels al een dergelijk groot probleem – zie ook de onrustbarende uitslag van de AD-misdaadmeter – dat zelfs de Raad van Hoofdcommissarissen adviseert om dna als preventief middel in te zetten bij de strijd tegen de ware inbrakengolf die ons land momenteel teistert. Foto’sTwente@ctueel/copyright

Timmerman en de fabrikant steken hun handen er voor in het vuur dat dna een afdoende remedie is tegen inbraken. Om die reden krijgen de klanten hun geld terug na een woninginbraak. Na ontvangst van een kopie van de aangifte en aankoopfactuur wordt het betaalde bedrag binnen 30 dagen op de rekening gestort.

Zodra het dna, een transparant opdrogende kleefstof op waterbasis is aangebracht, wordt deze unieke code opgeslagen in een beveiligde databank, die alleen toegankelijk is voor de klant en de politie. Bij registratie  worden de adresgegevens gekoppeld aan de unieke code, waardoor de politie niet alleen gemakkelijker de inbreker kan traceren, maar ook de gestolen en gevonden spullen kan teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Veel dieven die bij de ingang van een pand zien dat het object beveiligd is met dna slaan dit adres over en proberen
hun slag te slaan ergens anders te slaan.

 

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen