EuropeSecurity moderniseert de beveiliging van ‘Huis’ Singraven!
06 juli 2019 
3 min. leestijd

EuropeSecurity moderniseert de beveiliging van ‘Huis’ Singraven!

Op enkele kilometers van EuropeSecurity te Denekamp bevindt zich het bijzondere landgoed Huis Singraven of zoals ze het in de volksmond noemen, Het Kasteel. Wanneer je dit landgoed van 500 hectare op rijdt, word je omringdt door een prachtige tuin met de Dinkel aan je zijde. In het midden van het landgoed bevindt zich het Huis Singraven. Een bijzonder kasteel met een geschiedenis tot 1381 waarin je zo wordt meegesleept. De laatste bewoner die het Huis bezat, Willem Frederik Jan Laan, had een visie en maakte deze waar door forse verbouwingen en door het vergaren van een 17-18de -eeuwse antiekcollectie welke tot op de dag van vandaag te bezichtigen is in zijn oorspronkelijke staat. Na zijn dood kwam het landgoed in handen van Stichting Edwina van Heek. Deze stichting heeft als doel om het cultureel erfgoed te beschermen. Dit doen ze tot op de dag van vandaag én met succes door het behouden van het authentieke karakter van het Huis Singraven. Tegenwoordig wordt de locatie gebruikt voor trouwerijen, evenementen, concerten vergaderingen en nog veel meer. Challenge accepted! Emiel Timmerman, oprichter en directeur bij EuropeSecurity werd nostalgisch toen hij opving dat de beveiliging van dit pareltje gemoderniseerd moest worden. 32 jaar geleden had Emiel Timmerman, destijds monteur bij een beveiligingsfirma, de beveiliging in Het Kasteel geïnstalleerd. Hij is deze uitdaging aangegaan en heeft meteen zijn professioneel advies aangeboden. Dankzij zijn kennis over het pand wist hij perfect hoe hij deze immense uitdaging kon aanpakken Hij heeft een beveiliging op maat aangeboden om zo het alarmsysteem te moderniseren in dit historisch pand, zonder het beschadigen van de prachtige plafonds en het authentieke karakter van de verschillende kamers. Dé oplossing. De meest voor de hand liggende maar duurdere optie was het plaatsen van een draadloos systeem en draadloze accessoires maar gezien het kasteel uit zeer dikke muren bestaat zou er meer kans op storing kunnen zijn. Emiel Timmerman zag het anders want hoe ouder een huis hoe makkelijker te bekabelen dankzij de valse plafonds en opteerde zo voor retrofit.

Challenge accepted!

Emiel Timmerman, oprichter en directeur bij EuropeSecurity werd nostalgisch toen hij opving dat de beveiliging van dit pareltje gemoderniseerd moest worden. 32 jaar geleden had Emiel Timmerman, destijds monteur bij een beveiligingsfirma, de beveiliging in Het Kasteel geïnstalleerd. Hij is deze uitdaging aangegaan en heeft meteen zijn professioneel advies aangeboden. Dankzij zijn kennis over het pand wist hij perfect hoe hij deze immense uitdaging kon aanpakken Hij heeft een beveiliging op maat aangeboden om zo het alarmsysteem te moderniseren in dit historisch pand, zonder het beschadigen van de prachtige plafonds en het authentieke karakter van de verschillende kamers.

Dé oplossing.

De meest voor de hand liggende maar duurdere optie was het plaatsen van een draadloos systeem en draadloze accessoires maar gezien het kasteel uit zeer dikke muren bestaat zou er meer kans op storing kunnen zijn. Emiel Timmerman zag het anders want hoe ouder een huis hoe makkelijker te bekabelen dankzij de valse plafonds en opteerde zo voor retrofit. Hij combineerde bedrade PIR detectoren met draadloze accessoires. Het bestaande alarmsysteem werd vervangen door het hybride alarmsysteem ProSYS Plus van RISCO Group samen met het Elegant Keypad van RISCO voor een mooie finishing touch. Hij heeft de bekabeling vervangen en de bestaande bedrade detectoren behouden (retrofit). In de andere kamers heeft Emiel de draadloze rook & hitte melders geplaatst van RISCO Group welke zich mooi integreren in het plafond dankzij hun strak ontwerp. Dankzij dit beveiligingssysteem, speciaal op maat geïnstalleerd voor deze bijzondere toepassing, is zowel Het Huis als de kunstcollectie beschermd.

Wat zegt Daan van Mierlo, beheerder en bewoner van Het Huis Singraven, over deze installatie?

Daan van Mierlo is zeer tevreden over deze betrouwbare beveiliging waarmee hij geen valse alarmen krijgt. Hij blikt terug op een leuke anekdote toen een detector in één van de vele kamers midden in de nacht werd getriggerd, waar hij ontdekte dat hij ongewenst bezoek had van een vleermuis. Hij kan zijn alarmsysteem perfect bedienen met de iRISCO app waardoor hij het mogelijk maakt om collega’s, die rondleidingen moeten geven in het pand, toe te laten zonder zelf ter plaatse te zijn. Hij vindt het een fantastische tool om zo zijn alarmsysteem te beheren, zelfs vanop afstand.

Hoogtepunten

  • Bijzondere locatie/pand
  • Retrofit
  • Combinatie van draadloos & bedraad
  • Hybride alarmsysteem ProSYS Plus

Conclusie

De beveiliging van het pareltje langs de Dinkel werd gemoderniseerd rekening houdend met het authentieke karakter van het pand. Dankzij deze installatie op maat van EuropeSecurity en door gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden van RISCO Group producten hebben zowel de bewoners als de bezoekers van Het Huis Singraven een goede gemoedsrust!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen