Georganiseerde misdaad in EU groeit en verandert
12 mei 2011 
0 min. leestijd

Georganiseerde misdaad in EU groeit en verandert

De georganiseerde misdaad in Europa neemt toe en verandert snel. Dat concludeert de Europese politieorganisatie Europol in een analyse over georganiseerde misdaad.

Iedere twee jaar publiceert Europol een Organised Crime Threat Assessment, waarin de huidige en de te verwachten trends van de georganiseerde criminaliteit in de Europese Unie wordt geanalyseerd.

Georganiseerde misdaad analyse

De analyse laat zien dat er een nieuw crimineel landschap ontstaat met zeer mobiele en flexibele criminele organisaties, die in verschillende criminele sectoren opereren. “Er gaan miljarden om in de nog steeds groeiende georganiseerde criminaliteit. De groei van internet en mobiele technologieën, de snelle toename van smokkelroutes en -methoden én de mogelijkheden die de wereldwijde economische crisis bieden, hebben allemaal bijgedragen aan de grotere dreiging van de georganiseerde misdaad”, aldus Rob Wainwright, directeur van Europol.

Internettechnologie ondersteunt niet alleen cybercrime, maar inmiddels ook een groot deel van de offline criminaliteit, zoals drugshandel, mensenhandel, en vele andere criminele activiteiten. Ook wordt internet gebruikt voor het witwassen van crimineel geld en uitgebreid benut als een beveiligde communicatielijn. Informatie die criminelen versleutelen en versturen, is voor de politie op dit moment niet te ontcijferen.

Bron: beveiligingnieuws

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen