Takjes verraden vakantiegangers
23 juli 2011 
0 min. leestijd

Takjes verraden vakantiegangers

23-07-2011: De Politie waarschuwt voor een inbraaktruc: takjes bij voordeuren. Via Twitter laat de politie weten dat inbrekers momenteel takjes tegen dichte voordeuren plaatsen om te zien of bewoners van het huis op vakantie zijn. De waarschuwing volgt na een inbraak in een woning in Haarlem in de nacht van dinsdag op woensdag waarbij zo’n takje gevonden werd.

Inbraaktruc Takjes bij de voordeur, activeren inbrekers

Takjes bij de voordeur, activeren inbrekers

 Inbraaktruc

Als het geplaatste takje na enkele dagen nog staat, betekent het dat de voordeur niet gebruikt is en de bewoners dus waarschijnlijk voor langere tijd afwezig zijn. De truc is niet nieuw maar al lang niet meer toegepast. ,,Twee jaar geleden werden woningen door inbrekers gemarkeerd met tekens. Er waren dan tekens voor ’’kijk uit, hier hebben ze een hond’’, of ’’in dit huis woont één persoon’’.

Die tekens zijn langzaam maar zeker ook weer verdwenen. Er werd ook een tijdje gewerkt met plakbandjes op de deur, die op dezelfde manier functioneerden als de takjes.

In de vakantieperiode is er meer kans op inbraak. Vergeet niet dat inbrekers met de tijd mee gaan. Lees hier hoe je je beter kunt beveiligen tijdens de vakantie.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen