Veel inbraken op eerste kerstdag
26 december 2012 
0 min. leestijd

Veel inbraken op eerste kerstdag

Veel inbraken met kerst

Volgens de politie is er, verspreid door het land, veel ingebroken op eerste kerstdag. De   politie adviseert mensen dan ook om hun deuren tijdens de feestdagen extra goed af te sluiten, een lampje te laten branden en direct te politie te bellen als ze iets verdachts zien.

Waar

In tientallen plaatsen, zoals Epe, Doetinchem, Apeldoorn (5 inbraken) en Coevorden (2 inbraken) wisten dieven spullen en geld te stelen uit woningen. Slechts in een enkel geval wist te politie mensen aan te houden, zoals in Epe, Voorschoten (3), Delft (2), Zwolle (2), Alkmaar en in Leiden (2). In Tilburg wist een inwoner op maandagavond al een inbreker aan te houden.

Volgens de politie is er duidelijk meer ingebroken „dan op een doorsnee dinsdag”. De inbrekers maken er dankbaar gebruik van dat mensen lang weg zijn, bijvoorbeeld terwijl zij bij familie dineren.

Volgens de politie is het al jaren een trend dat er met Kerst veel inbraken zijn. Ook tijdens de jaarwisseling weten inbrekers de weg naar verlaten huizen te vinden, waarschuwt de politie.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Veel inbraken op eerste kerstdag

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen