Wat is een goede kluis?

“Waarom zou ik mijn geld in een kluis stoppen? Mijn geld staat toch veilig op de bank?” Mensen wantrouwen banken. De kans op een negatieve rente is erg groot. Dit is de reden dat het geld van de bank wordt gehaald en in kluizen wordt gestopt. Maar uw geld en/of kostbaarheden zijn alleen veilig in een kluis in combinatie met een gecertificeerd inbraakdetectie systeem!

Een kluis kopen of huren?

Een kluis kopen is een optie maar er bestaat ook een mogelijkheid om een kluis te huren. Het huren van kluizen gebeurt vaak op locatie. Een nadeel daarvan is dat je enige tijd onderweg bent om waardevolle spullen uit de kluis te halen. Daarom neemt men vaak een kluis in huis. Maar waarop moet er dan gelet worden?

Brand en inbraakwerendWat is een goede kluis?

Brandweerbaarheid is erg belangrijk. Hoelang kan het een brand overleven? De inhoud wordt door een brandwerende kluis voor een bepaalde tijd beschermt tegen de gevolgen van brand.

Ook de inbraakwerendheid is belangrijk. Hoelang duurt het voordat een inbreker het open kan breken? Een inbraakwerende kluis is ontworpen om de inhoud te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De inbraakwerende kluizen worden ingedeeld in weerstandsklassen (waardeberging). De waardeberging geeft aan hoeveel contant geld of hoeveel kostbaarheden de verzekering dekt. Hoe hoger het bedrag, hoe beter!

Niet alle infoauto-laptopsafermatie kan op dezelfde manier worden opgeborgen. Er zijn verschillende kluizen en safes. Papieren worden opgeborgen in een speciale archiefkast en documentensafe. Voor beelddragers is er een datasafe en voor laptops en tablets een speciale laptopsafe.

button naar de webshop

Een kluis is alleen veilig binnen een gecertificeerd inbraakdetectie systeem
Guardall inbraakdetectie systeem

Denk niet te snel dat kostbaarheden veilig liggen in kluizen. Veel mensen gebruiken goedkopere kluizen of kluizen die niet getest zijn.

Kluizen zijn pas echt veilig binnen een gecertificeerd inbraakdetectie systeem. Hierdoor wordt de kans op inbraak bewezen klein! Laat u zich vandaag nog adviseren.

Advies op maat

Welke kluis is geschikt? Hoeveel waardeberging is nodig? Onze experts geven u gratis advies op maat. Voorkom dat waardevolle spullen gestolen worden, berg het op in kluizen!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Vincent
Door

Vincent

op 15 Aug 2018

Ik denk dat je je gewoon goed moet laten voorlichten wanneer je waardevolle spullen wil bewaren in een kluis. Het is met name belangrijk wát je gaan bewaren hierin. Zelf heb ik ook een kluis in mijn huis die inbraakwerend is. Het geeft mij een veilig gevoel.

Reactie plaatsen