Beelden camerabewakingssysteem publiceren
19 september 2015 
1 min. leestijd

Beelden camerabewakingssysteem publiceren

Pakkans wordt vergroot door extra ogen en oren!

Vernieling aan uw winkelpand of aan uw huis? Nu is het nog niet toegestaan om camerabeelden zelf te publiceren maar daar komt verandering in!

Camerabewakingssysteem

Een camerabewaking systeem zal helpen de pakkans te vergroten. Als u een camerabewakingssysteem heeft en er wordt een strafbaar feit gepleegd, mag u straks deze camerabeelden zelf publiceren als burger en bedrijf! Ook wanneer dit is opgenomen met een smaprthone. De verspreiding van camerabeelden is niet langer in alle gevallen een zaak van politie en openbaar ministerie.Beelden camerabewakingssysteem publiceren

Camerabeelden van diefstal, inbraak of vernieling spelen een belangrijke rol bij de opsporing. Dat blijkt ook uit opsporingsprogramma’s. De opnames bieden goede aanknopingspunten om misdrijven op te lossen.

Direct bestellen

Regels camerabeelden publicerenBeelden camerabewakingssysteem publiceren

Er moet voorkomen worden dat de ‘verkeerde’ verdachte in beeld wordt gebracht of onschuldige omstanders en slachtoffers herkenbaar zijn.

Het gaat om de juiste balans tussen het belang van de bescherming van privacy van de verdachte en van omstanders en het belang van de slachtoffers en het maatschappelijke belang dat daders worden opgespoord.

Wanneer je de camerabeelden publiceert, ben je er zelf verantwoordelijk voor. Wanneer de verdachte is achterhaalt, dien je de beelden eraf te halen!

Meer informatie en advies?

Voor meer advies of speciale vragen, neem gerust contact met ons op.
Onze specialisten helpen u graag verder!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

 

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen