Brandblusser

Aandachtspunten voor brandblussers!Brandblussers

Voor het aantal brandblussers en de plaats van brandblussers is geen gedetailleerde wettelijke regeling. Maar wat zeer belangrijk is, is dat er voldoende brand-blusmiddelen aanwezig zijn om een beginnende brand te bestrijden.

Brandblussers moeten zichtbaar en goed bereikbaar zijn. De loopafstand naar een brandblusser mag niet meer dan 30 meter zijn. Wanneer er geen hoog brandrisico is, is één brandblusser voldoende. Wanneer er meerdere verdiepingen zich in het gebouw bevinden, zijn er minimaal twee per verdieping nodig.

Hoeveel brandblussers heb ik nodig?

Hoeveel brandblussers er nodig zijn, hangt af van een aantal factoren. Je moet je af vragen hoe groot het risico is dat er brand uit kan breken, hoe groot het bedrijf is, de omvang en het aantal medewerkers dat er werken.

Welke brandblusser heb ik nodig?

Om brand te voorkomen heb je keuze uit poeder, schuim of een Co2 brandblusser. Welk soort brandblusser hangt af van het brandgevaar en de elektronica.

Voor bedrijven, kantoren etc. worden schuimblussers toegepast. Deze brandblussers hebben een hoog blusvermogen op vaste stoffen en zijn veilig te gebruiken bij computers, kopieermachines en faxen. Het schuim kan na die tijd worden opgeruimd met water. Schuim voldoet aan de hoogste eisen van Stichting Milieukeur.

Bij benzinepompen zie je vaak een poeder blusser. Deze worden toegepast waar het brandgevaar zeer hoog is of waar poeder geen nadelig effect op heeft.

Op onze online webwinkel vindt u verschillende brandblussers.

Brandveilig ondernemen

Om u te helpen uw onderneming brandveilig te maken, is de site ‘Brandveilig Ondernemen‘ ontwikkeld. Met deze interactieve checklist kunt u uw hele onderneming nalopen en alles te weten te komen over brandveiligheid en brand beveiliging.

Prymos Universele BlusserPrymos brandblusser

De enige goedgekeurde innovatie schuimblusser met grootste prestaties in Nederland, is Prymos. Deze brandblusser verstikt het vuur in slechts enkele seconden door een simpele druk op de knop. Het is licht van gewicht, compact en is met één hand te bedienen. Een onmisbaar veiligheid product, bij beginnende branden, in elk huishouden en kantoorPrymos heeft meerdere producten, onder andere een Prymos auto, boot en caravan blusser.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, daar staat Prymos voor.

  • Leef- werkomgeving zo veilig mogelijk maken
  • Onze milieu in stand houden
  • Diervriendelijk
  • Milieuvriendelijk

Tips en advies over brandveiligheid

Wilt u advies op maat? Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Onze experts helpen u graag verder.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen