Gesmolten aluminium leidde tot instorten Twin Towers
22 september 2011 
0 min. leestijd

Gesmolten aluminium leidde tot instorten Twin Towers

Het instorten van de Twin Towers zou niet zijn gebeurd door de hitte van een grootschalige brand maar door het gesmolten aluminium van de twee gekaapte vliegtuigen dat in contact kwam met honderden liters water van de sprinklerinstallaties.

De Noorse wetenschapper Christian Simensen presenteerde zijn theorie woensdag op een technologiecongres in het Amerikaanse San Diego. Simensen werkt voor het Noorse onderzoeksinstituut Sintef.

Theorie instorten van de Twin Towers

De kern van zijn theorie is dat het aluminium door het brandend kerosine smolt en vervolgens haar weg vond naar beneden door een gat in de vloer en de trap – en dat de stroom van aluminium een chemische reactie aanging met water uit sprinklers op lager gelegen verdiepingen.

Simensen baseert zich onder andere op een experiment dat de Amerikaanse aluminiumfabrikant Alcoa waarbij 20 kilo gesmolten aluminium in aanraking gebracht met 20 liter water. „De explosie vernietigde het volledige laboratorium en sloeg een krater met een doorsnee van 30 meter”, aldus Simensen. De beide gekaapte vliegtuigen op 9/11 bestonden elk uit ongeveer 30 ton aluminium.

De Aluminium legeringen van de romp smelt bij een temperatuur van 660 graden celsius. Ervaringen uit de aluminium industrie suggereert dat het misschien vijf minuten heeft geduurd voordat het materiaal deze temperatuur had bereikt. Verwarm het aluminium tot een temperatuur van 750 °C en het materiaal is net zo vloeibaar als water. Ik denk dat juist dit gebeurde in de Twin Towers, en de vloeistof aluminium en vervolgens begon te stromen naar de verdiepingen lager.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen