Hoe kunstmatige intelligentie de veiligheid vergroot (AI)
11 april 2021 
3 min. leestijd

Hoe kunstmatige intelligentie de veiligheid vergroot (AI)

Hoe kunstmatige intelligentie de veiligheid vergroot. KI vergroot het nut van videobewakingssystemen aanzienlijk. Met deze oplossing kunnen gebruikers dankzij deze technologie aanzienlijk efficiënter en effectiever hun werk doen en hoe videobewakingssystemen zinvol worden voor toepassingen waarin ze voorheen nauwelijks te gebruiken waren. Meer over A.I. Artificial Intelligence

Het idee van niet-natuurlijke logische verwerking – systemen die het menselijk denken nabootsen – gaat millennia terug en is sinds de oudheid in zowel de wetenschap als de literatuur in verschillende vormen verschenen. Moderne kunstmatige intelligentie is echter in ontwikkeling sinds de jaren veertig en ontstond officieel toen in 1955 opdracht werd gegeven voor een studie over het onderwerp. Tijdens een workshop op Dartmouth College in 1956 werd de term voor het eerst genoemd.

Enorme vooruitgangen
‘Kunstmatige intelligentie (AI) is intelligentie die wordt geproduceerd door machines, in tegenstelling tot de natuurlijke intelligentie die wordt voortgebracht door mensen en dieren, waarbij bewustzijn en emotie zijn betrokken’, vat Wikipedia samen. Er zijn inmiddels zulke enorme vooruitgangen geboekt op het gebied van kunstmatige intelligentie dat het nu bijna alomtegenwoordig is binnen oplossingen op het gebied van zowel consumentenelektronica als zakelijke elektronica, zoals videobewakingssystemen.

Hoe kunstmatige intelligentie de veiligheid vergroot met panasonic-ai

 

 

Grotere operationele capaciteit
Met kunstmatige intelligentie aangedreven videobewakingssystemen doen veel meer dan simpelweg sneller en nauwkeuriger werken. Het belangrijkste voordeel is dat ze de operationele capaciteit van de gebruiker aanzienlijk vergroten. Mensen zijn alleen nog nodig voor acties die niet aan techniek overgelaten kan worden en ze kunnen gebruik maken van aanzienlijk meer informatiebronnen. Kunstmatige intelligentie maakt videobewakingssystemen ook interessant voor een grote groep potentiële nieuwe gebruikers, doordat zij geschikt zijn geworden voor toepassingen die met conventionele technologie nooit op een efficiënte manier mogelijk waren geweest.

Pandemie
Dankzij kunstmatige intelligentie van Panasonic zijn videobewakingssystemen onder andere in te zetten voor bestrijding van de coronapandemie. Videobewaking is zo te transformeren van een reactieve oplossing naar een oplossing voor voorspellende analyse. De huidige gezondheidscrisis heeft veel veranderingen teweeggebracht die bedoeld zijn om de pandemie af te remmen. Kunstmatige intelligentie maakt oplossingen mogelijk die verantwoordelijken helpen te voldoen aan pandemie-gerelateerde vereisten. Met kunstmatige intelligentie aangedreven gezichtsherkenningsanalyses herkennen en authenticeren bijvoorbeeld de identiteit van een persoon, zelfs als het gezicht gedeeltelijk bedekt is, de persoon zich in een obscure camerahoek bevindt of als ze vele jaren ouder zijn geworden.

Gezichtsherkenning
Een andere onmisbare functie die mogelijk wordt gemaakt door kunstmatige intelligentie is het detecteren van personen zonder mondkapje. Ook kan videobewaking, ondersteund door de kracht van kunstmatige intelligentie, automatisch mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur detecteren en identificeren en hen leiden naar een faciliteit voor aanvullende screening. Dankzij de mogelijkheid om gezichten af te schermen voor onbevoegden, kunnen camera’s met kunstmatige intelligentie in meer situaties worden ingezet, waar privacy een issue is. Zonder dat de operator gezichten herkent, kunnen de camera’s reageren op gezichten van gezochte personen, waarna het bevoegd gezag in actie kan komen.

Potentiële dreiging
Analyses werken door afwijkingen te detecteren die een potentiële dreiging vormen. Vaak wordt dit gedaan door middel van intelligente videobewegingsdetectie, die onder andere rondhangende personen, verboden bewegingsrichtingen, het overschrijden van een vooraf bepaalde lijn, achtergelaten verdachte objecten, het wegnemen van objecten en scèneveranderingen door ongewenste camerabewegingen detecteert. Dergelijke camera’s kunnen ook mensen tellen en signaleren hoe mensen zich bewegen en waar congestie ontstaat. Dergelijke krachtige analyses vergroten niet alleen het situationele bewustzijn van de gebruiker, maar ze resulteren ook in een robuuste set gegevens voor gebruik in business intelligence-toepassingen.

Proactieve bewaking
Intelligente analyses, zoals mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie, kunnen de traditioneel reactieve aard van videobewaking omzetten in een proactieve. Dankzij de kracht van kunstmatige intelligentie kunnen videobewakingsoplossingen autonoom situaties leren en analyseren. Vervolgens voeren ze een voorspellende analyse uit die in wezen waarschuwt wanneer de omstandigheden wijzen op een grote kans dat een inbreuk op de beveiliging ontstaat. Dit is een enorme verandering ten opzichte van passieve videobewaking.

Hoe kunstmatige intelligentie de veiligheid vergroot met panasonic-ai

Business intelligence
Een hoog niveau van business intelligence is mogelijk wanneer intelligente sensortechnologieën, die enorme hoeveelheden gegevens produceren, worden geïntegreerd met door kunstmatige intelligentie aangedreven randapparatuur voor videobewaking, zoals Alle soorten camera’s onder een dak. Andere sensoren zijn slimme microfoons, die geschreeuw, geweerschoten, glasbreuk en explosies detecteren, evenals omgevingssensoren die schadelijke dampen en gassen, rook, trillingen van explosies of aardbevingen en meer detecteren. Samen is met deze sensoren een ​​beveiligingsoplossing te creëren die voor een sterk situationeel bewustzijn zorgt, dankzij autonome analyse en verwerking van de sensorgegevens.

Gamechanger
Op kunstmatige intelligentie gebaseerde videobewaking opent wegen voor nieuwe toepassingen, zoals blijkt uit hun oplossingen voor pandemische uitdagingen. Ze belichamen een kracht die de traditionele, reactieve beveiliging overtreft en bieden proactieve, intelligente beveiliging en verbeterde bedrijfsinformatie. Kunstmatige intelligentie is een gamechanger, een die zal zorgen voor een grotere vraag naar kunstmatige intelligentie-aangedreven beveiligingsoplossingen en die een voortdurende boost zal geven aan de videobewakingsmarkt.

Hoe kunstmatige intelligentie de veiligheid vergroot met panasonic-ai

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen