Covid 19 protectie oplossingen

Covid 19 protectie oplossingen

De kans is groot dat we vanwege COVID-19 nog enige tijd moeten leven met de anderhalve meter samenleving. Om de maatregelen te ondersteunen, die genomen moeten worden om het virus te bestrijden, bied EuropeSecurity meerdere slimme oplossingen voor de retail en andere ondernemingen.

De oplossingen kunnen op maat geleverd worden voor elke organisatie, groot of klein en zijn toepasbaar in verschillende ruimtes, denk bijvoorbeeld aan: winkelvloer, lobby, trappenhuis of parkeergarage, etc.

Onderstaand zijn verschillende COVID-19 Protection Solutions aangegeven

Temperatuur Screening

Omschrijving:
Met behulp van thermische camera’s is het mogelijk om een verhoogde lichaamstemperatuur bij personen snel en veilig te detecteren. Dit met een nauwkeurigheidsgraad van wel 0,5 ⁰C. Indien er wordt gewerkt met een zogenaamde ‘black body’, welke als een referentiepunt werkt voor de thermische camera, is het zelfs mogelijk om een nauwkeurigheid te bereiken van 0,3 ⁰C. Bepaalde type camera’s zijn daarnaast ook voorzien van Artificial Intelligence (AI) om foutive aanduidingen tegen te gaan en om verhoogde temperaturen te meten, tot wel 30 personen tegelijk, wanneer deze langs de thermische temperature screening camera lopen.

Personen tellen

Omschrijving:
Om de coronavirus maatregelen te ondersteunen, die genomen moeten worden in de diverse branches, bieden slimme camera’s diverse oplossingen. Zo kunnen People Counting camera’s meten, registreren en weergeven hoeveel bezoekers er in de winkel of bepaalde ruimtes aanwezig zijn.

Met behulp van visuele middelen kunnen bezoekers op de hoogte gesteld worden of het nog veilig is om een bepaalde ruimte te betreden. Deze middelen kunnen bij een ingang van de winkel, maar ook in trappenhuizen of parkeergarages een bepaalde kleur en boodschap weergeven.

Social distance 1,5 meter afstand bewaking

De Social Distance Monitoring solution biedt een Covid-19  oplossing bij het signaleren en registreren van het aantal bezoekers en hun onderlinge afstand in een bepaald gebied of ruimte.

Monitoren van aantal personen en hun onderlinge afstand

Omschrijving:
Door het installeren van slimme camera’s, die voorzien zijn van Artificial Intelligence (AI) software, is het mogelijk om het aantal personen en hun onderlinge afstand in een bepaald gebied of ruimte te monitoren. Camera’s tellen het aantal personen in hun gezichtsveld. De aantallen worden weergegeven op een Instore beeldscherm.

Indien het maximaal aantal personen nog niet bereikt is zal er een groen icoon op het beeldscherm worden weergegeven. Zodra het maximaal aantal personen in het gebied of ruimte wordt overschreden wordt de kleur van het icoon rood. Zodra de onderlinge afstand van personen kleiner wordt dan een ingegeven waarde, zal het systeem een alarmering genereren.

 Mask detection monitoring

Het signaleren en registreren van het dragen van mondkapjes

Omschrijving:
Door gebruikt te maken van slimme camera’s, die voorzien zijn van Artificial Intelligence (AI) software, is het mogelijk om personen die wel of geen mondkapje dragen te signaleren en te registreren.

De handhaving van het dragen van een mondkapje in gebieden en locaties waar dit door de veiligheidsregio’s verplicht is gesteld kan hiermee praktisch ondersteund worden.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen