Wat is een inbraak werende kluis

Wat is een inbraakwerende kluis?

Inbraakwerende kluizen

Een inbraakwerende kluis is gebouwd om de inhoud een bepaalde tijd te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Een inbraakwerende kluis herken je onder andere aan het sluitwerk met grote schoten en verankeringsgaten.
Alleen een verankerde inbraakwerende kluis heeft zin!
Aan de binnenkant van de kluis bevindt zich een typeplaatje. Hierop staat vermeld of de kluis onder gecontroleerde fabricage is geproduceerd en getest volgens de aangegeven weerstandsklasse.
Een kluis is alléén veilig binnen een gecertificeerd alarmsysteem!
Wat is een inbraakwerende kluis

Normen voor inbraakwerende kluizen

Kluizen worden vooraf getest op inbraakwerendheid dat door een testinstituut wordt uitgevoerd. Tijdens het testen wordt uitgegaan van de meest ongunstige situatie. Europese Normen voor kluizen zijn prestatienormen: Op basis van gebruikte gereedschappen en benodigde tijd wordt er een score behaald om een opening te maken. Voor inbraak werende kluizen wordt onderscheid gemaakt in verschillende veiligheidsnormen.  

 Inbraakwerende kluis

Het verankeren van kluizen is belangrijk!Verankeren van kluis

Volgens de Europese Norm moeten kluizen die onder de 1000 kg wegen, verankerd worden. Dit is vaak ook een eis van de verzekering om polis dekking te verkrijgen. Verankeren aan een betonnen vloer of muur zorgt voor de best mogelijke bevestiging. Zelf verankeren van kleine privékluizen is mogelijk met de juiste gereedschappen, zoals deze kluizenlijm

Indicatie waardeberging

Het is belangrijk om te weten wat de indicatie waarde berging is van een kluis. Waardevolle spullen moeten beschermt worden en verzekerd zijn tegen diefstal. Een veel gestelde vraag is ook: 'Hoeveel contant geld of andere waardevolle spullen mag in een kluis bewaard worden?' De indicatie waardeberging geeft aan welke waarde de verzekeraars als dekking accepteren. Hoe hoger dit bedrag is, hoe inbraakwerender de kluis is. Er wordt een constante waarde gekoppeld aan weerstandsklasses als indicatie voor de dekking. Vind hier de dekkingsadvies van verzekeraars op basis van normering

Advies op maat

Meer weten over inbraakwerende kluizen en welke kluis bij u past? Vraag om advies. Onze experts helpen u graag verder.                         
Reactie plaatsen