Negatieve spaarrente voorkomen
12 september 2019 
2 min. leestijd

Negatieve spaarrente voorkomen

Sla uw geld en/of waardevolle goederen op in een brand- en inbraak beveiligde kluis

Negatieve spaarrente betekent in feite dat je geld betaalt over je spaargeld.
In principe ontvang je over je spaargeld een positieve spaarrente, maar het lijkt bijna onvermijdelijk dat de spaarrente negatief zal worden. Negatieve rente op spaargeld ontstaat soms als een bank zelf een negatieve rente rekent op de spaarrekeningen. Je betaalt deze rente dus in plaats van dat je deze ontvangt.

Negatieve rente voorkomen

Meestal krijg je met negatieve rente te maken omdat je spaargeld door andere factoren minder waard wordt. De eerste factor die hierbij een rol speelt, is de vermogensrendementsheffing. Ook de inflatie kan bijdragen aan een negatief rendement. Inflatie betekent dat je geld minder waard wordt, zodat je minder kunt kopen met je geld. Als de inflatie hoger ligt dan de hoogste spaarrente, daalt de waarde van je geld toch.

Elke spaarder krijgt met de inflatie te maken en spaarders die meer dan de heffingsvrije grens sparen, betalen daarnaast vermogensrendementsheffing. Deze spaarders zouden dus een spaarrente moeten krijgen die hoger ligt dan de inflatie en de rendementsheffing bij elkaar opgeteld. Helaas is dit niet altijd mogelijk,
bijvoorbeeld als de spaarrente erg laag is en/of de inflatie hoog.

Goede beveiliging

Om dit risico te voorkomen kun je je geld en/of waardevolle goederen opslaan in een brand- en inbraak beveiligde kluis. Voor een echte goede beveiliging is ook een alarmsysteem nodig. Goede beveiliging begint uiteraard met deugdelijk hang- en sluitwerk op draaiende delen. Bespaar niet op een alarmsysteem, het is de bedoeling dat de investering u uiteindelijk geld oplevert.

ChubbSafes Elements

Een voorbeeld van goede kluizen, zijn de kluizen van ChubbSafes Elements. Deze zijn ontwikkeld voor de effectieve bescherming van geld en waardevolle zaken en beschermt daarbij ook nog eens de aarde. De ChubbSafes Elements kluizen bestaan uit 4 reeksen en zijn te verkrijgen met sleutelslot en elektronisch codeslot. 

EuropeSecurity is dealer van ChubbSafes

De allerbeste beveiliging!Gecertificeerd Alarmsysteem

Een inbraakdetectie in combinatie met een (gecertificeerde) kluis voorkomt dat een ongewenst persoon bijvoorbeeld, een heel weekend heeft om de kluis open te breken. Door een kluis te combineren met een gecertificeerd Alarmsysteem wordt de tijd om “de kluis te openen”, een heel stuk korter! Bij een gecertificeerd alarmsysteem wordt de alarmcentrale en de politie ingeschakeld.

Wilt u ook voorkomen dat uw geld minder waard wordt?Negatieve rente voorkomen

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze specialisten helpen u graag verder!

Wat geeft jou een gevoel van veiligheid?

Laat het ons weten @EuropeSecurity.
Schrijf een review onderaan de pagina!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen