Wat is een goed alarmsysteem?
04 mei 2016 
2 min. leestijd

Wat is een goed alarmsysteem?

Met welk alarmsysteem kan ik mijn huis beveiligen? Om te bepalen welk systeem het beste bij u past, hebben wij voor u alle mogelijkheden in kaart gebracht.

Waarom een alarmsysteem?

Uw veiligheid staat voorop en ook dat van uw waardevolle spullen! Goede sloten op uw ramen en deuren zijn erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een kierstandhouder. Deze beveiliging is ook uit te breiden met een systeem dat direct alarm geeft wanneer er een ongewenst persoon uw huis/bedrijf binnendringt. Wanneer het alarm afgaat, krijgt u een melding. Alleen al het zien van onze waarschuwingssticker schrikt een inbreker af.

Bespaar niet op een alarmsysteem!

Een draadloos of bedraad systeemRaamstikker inbraakalarm

Er zijn draadloze en bedrade alarmsystemen. Tegenwoordig zijn draadloze systemen steeds betrouwbaarder en kost het installeren minder tijd. Eén nadeel aan een draadloos systeem is dat op den duur de batterijen moeten worden vervangen. Voor woningen en bedrijven met een hogere BORG risico klasse is een bedraad systeem de enige optie.

Wij bieden verschillende merken en soorten alarmsystemen, onder andere RISCO, Guardall, Guardall bewaakt 24/7 uw bedrijf/woning en de PowerMaster aan. Vraag voor meer advies, naar de verschillen, mogelijkheden en de vele uitbreidings opties.

button naar de webshop

Sensoren

Wat doen sensoren eigenlijk? Er zijn verschillende sensoren, denk bijvoorbeeld aan een bewegingsmelder. Ook zijn er rookmelders en gasdetectoren. Het soort type sensor wat u nodig heeft, is afhankelijk van bepaalde  factoren. Een bewegingsmelder in de kamer is een effectieve detectiemethode. Een Passief Infrarode bewegingsmelder (PIR) reageert op warmtebronnen. Laat u informeren over de verschillen.

Bedieningspaneel DSC_0024

Tegenwoordig zijn er steeds nieuwere systemen met een modern bedienpaneel, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van een touchscreen. Er zijn systemen waarbij u een eigen 100% geheime code gebruikt. Deze bedieningspanelen worden vaak bij de entree/uitgang geplaatst.

Laten installeren?

U kunt ervoor kiezen om een alarmsysteem zelf te installeren maar het kan natuurlijk ook makkelijker. Wanneer onze vaktechnici het alarmsysteem installeren, wordt u tegelijkertijd uitgelegd hoe het systeem werkt. Wanneer u problemen heeft, kunt u direct contact opnemen met de 24/7 service- en storingsdienst.

Aanmelden bij de meldkamer

De inbraakalarmsystemen geven meldingen via een beveiligde internetverbinding. Het is mogelijk om het alarmsysteem aan te melden bij de meldkamer. De meldkamer (PAC) belt de sleutelhouders en informeert waar de inbreker zich precies bevindt. Bij een meervoudig alarm wordt de politie automatisch ingeschakeld.

Advies op maat

Voor elke portemonnee is er een alarmsysteem beschikbaar. Laat u vandaag nog adviseren door één van onze adviseurs. De alarmsystemen van EuropeSecurity zorgen voor een goede nachtrust en meer veiligheid!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen