7 tips om je huis te beveiligen tijdens je welverdiende vakantie
20 juli 2016 
2 min. leestijd

7 tips om je huis te beveiligen tijdens je welverdiende vakantie

Thuis komen van een welverdiende vakantie en er achter komen dat er in je huis is gerommeld en dat er waardevolle spullen zijn gestolen. Dat wil toch niemand? Toch denkt men dat het sluiten van alle ramen en deuren voldoende is om het huis veilig achter te laten, maar er moet meer gedaan worden om je huis te beveiligen!

Huis beveiligen

Wij geven 7 tips om je huis te beveiligen tijdens je welverdiende vakantie!

Huis beveiligen met een alarmsysteem

  1. Vraag buren, familie of vrienden om een oogje in het zeil te houden voor verdachte situaties. “112, daar voorkom je inbraak mee“. Wanneer zich een verdachte situatie voordoet, moet men de politie informeren. Hoe sneller er alarm wordt geslagen, hoe eerder de inbrekers opgepakt kunnen worden. Vooral tijdens de zomerperiode slaan inbrekers hun slag.
  2. Laat een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld tijdschakelaars voor verlichting te gebruiken. Ook de tv simulator kan hiervoor gebruikt worden. De tv simulator creëert lichtflitsen na van een echte televisie. Hierdoor denkt de inbreker dat iemand binnen tv aan het kijken is
  3. Denk aan tuinonderhoud, zoals grasmaaien en de planten en bloemen water geven. Hoog gras en uitgedroogde planten en bloemen zijn een uitnodiging voor inbrekers.
  4. Leg geen waardevolle spullen zoals een laptop of tablet in het zicht. Ook inbrekers kunnen naar binnen gluren en azen op dit soort apparatuur. Berg waardevolle spullen op zodat het niet zichtbaar is vanaf de straat.EuropeSecurity Elegant keypad white-B
  5. Vermeld nooit op social media wanneer je op vakantie bent, inbrekers gaan met de tijd mee. Houd een blog bij dat een beperkt aantal mensen kan lezen of stuur een e-mail naar gerichte ontvangers om te voorkomen dat inbrekers weten dat er een lange tijd niemand thuis is.
  6. Zet fietsen en brommers op slot, ook wanneer deze binnen in een schuur staan.
  7. Ben je in het bezit van een inbraakdetectie systeem van EuropeSecurity? Dan hoef je al deze bovengenoemde tips niet uit te voeren! 

Huis beveiligen met een inbraakdetectie systeem

Met een inbraakdetectie systeem hoef je geen bewoonde indruk achter te laten. Het is ook nog eens milieubelastend om verlichting aan te laten terwijl je niet thuis bent. Je kunt het gras zo hoog laten groeien als je wilt want het inbraakdetectie systeem beveiligt het huis. Zodra het systeem is ingeschakeld en er wil een ongenodigde gast binnen dringen, gaat het alarm af. Wanneer beweging vaker wordt gedetecteerd, geeft de meldkamer dit direct door aan de politie. De politie zal snel actie ondernemen. Dit betekent dat je zorgeloos op vakantie kunt gaan en je huis veilig is!

Wat moet ik doen als het alarm afgaat als ik in bed lig

Ook je huis beveiligen?

Wil jij ook zorgeloos op vakantie en terugkomen in een veilig huis? Maak gratis een afspraak met één van onze adviseurs voor advies op maat!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Jan Dijkstra
Door

Jan Dijkstra

op 14 May 2018

Bedankt voor deze tips voor het beveiligen van mijn huis. Hiermee kan ik met een gerust hart op vakantie! Als extra tip kan ik nog meegeven dat een alarmsysteem voor extra veiligheid zorgt. Ik ben een groot fan van electro en schakel die ook in voor beveiliging. Wat trouwens ook handig is, is om lichten op afstand met je telefoon te besturen. Dan lijkt het net of er iemand thuis is.

Vincent
Door

Vincent

op 15 Aug 2018

Altijd handig om mensen in de buurt te hebben die een oogje in het zeil kunnen houden wanneer je op vakantie bent. Zelf zorg ik er ook altijd voor dat er een auto op de oprit staat, zodat het lijkt of er iemand thuis is. Binnenkort ga ik ook camera's ophangen om wat meer controle te hebben.

pim
Door

pim

op 09 Jan 2019

Dankjewel voor dit artikel over huisbeveiliging. Ik geloof dat het inderdaad goed is om je huis een bewoonde indruk te laten maken. Ik denk dat doorslaggevend echter is dat je het inbrekers niet te makkelijk maakt.

Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 25 Jun 2019

Ik zou ook graag een inbraakbeveiligingssysteem in mijn huis willen hebben. Mijn elektricien is al langs geweest om te kijken wat de mogelijkheden zijn, omdat wij dit pas geleden nieuw aan hebben gelegd. We gaan waarschijnlijk voor een detectiesysteem met sensoren.

Ivan
Door

Ivan

op 07 May 2020

Wanneer we langer op reis zijn, hebben we een woningoppas. Onlangs hebben we tevens overal rolluiken laten installeren. Zijn we een (lang) weekeinde van huis, kunnen we van het huis nu een bunker maken. Dit besluit hebben we genomen na de laatste inbraakpoging, die gelukkig niet slaagde.

Emiel Timmerman
Door

Emiel Timmerman

op 08 Jun 2020

Beste Ivan,Allereerst bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat de laatste inbraakpoging is mislukt. Naast uw woningoppas wil ik u graag informeren over onze tijdelijke actie. Deze actie is te vinden op onze website en via deze link https://europesecurity.nl/actie-compleet-alarmsysteem/. Dit alarmsysteem heeft u geïnstalleerd in uw woning voor maar €1595,- en kan minimaal 10 jaar mee! Omgerekend is dat maar € 0,02 per uur.Mocht u meer interesse hebben in ons complete alarmsysteem dan willen wij graag contact met u nemen voor verdere informatie.Mocht u verder nog andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.Met vriendelijke groet, Team EuropeSecurity

Reactie plaatsen