Verwijder geïnfecteerde apps!
24 oktober 2015 
1 min. leestijd

Verwijder geïnfecteerde apps!

Apple heeft onlangs heel veel apps verwijderd uit de App Store. De App Store is waar mensen apps voor de iPhone en iPad kunnen downloaden. Sommige apps waren geïnfecteerd waarmee hackers onder andere achter wachtwoorden kon komen!

Voornamelijk uit ChinaVerwijder geïnfecteerde apps 2

Er zijn honderden miljoenen mensen de dupe van de geïnfecteerde apps. Deze komen voornamelijk uit China. Het gaat om onder andere: Angry  Birds, WinZip, CamCard, WeChat en de taxi app Didi Kuaidi.

De ontwikkelaars van apps maken deze apps in een Xcode-programma. Tijdens het maken van deze apps, werd Malware toegevoegd. Ontwikkelaars hadden via onofficiële Chinese servers gedownload en niet via de officiële Apple-website. De Malware besmette vervolgens al deze apps!Verwijder geïnfecteerde apps 3

Verwijder ze nu!

Heb jij één van deze apps? Verwijder deze meteen! De Malware wordt dan ook van je telefoon gehaald. Heb je in de tussentijd wachtwoorden ingevoerd bij een wit venster? Wijzig deze wachtwoorden dan ook!

Hackers

Wie de geïnfecteerde apps heeft veroorzaakt is nog niet duidelijk. Het is aannemelijk dat de malware door hackers is verspreidt om achter gevoelige informatie te komen, zoals wachtwoorden voor PayPal!

Wees altijd oplettend!

Wees er op verdacht dat niet alle apps betrouwbaar zijn. Download ze niet zo maar, lees altijd de reviews of zoek het na via internet!

Wij van EuropeSecurity, zijn hier op verdacht en laten u nooit zo maar een (betaalde) app downloaden!

Meer beveiliging tips en advies?

Voor meer beveiliging tips en advies, neemt u contact met ons op of bekijk onze website!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

 

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen