Wat is de levensduur van een rookmelder?
11 oktober 2011 
1 min. leestijd

Wat is de levensduur van een rookmelder?

De levensduur van een rookmelder is beperkt

Wist je dat de levensduur van een huis rookmelder 10 jaar is? Na 10 jaar is de rookkamer te veel vervuild en is er meer kans op storing. Om de veiligheid te waarborgen, is het van belang om de complete rookmelder te vervangen. Want een goedwerkende rookmelder is van levensbelang!

Rookmelder, je neusorgaan is uitgeschakeld tijdens je slaap

Rookmelder is verplicht volgens het bouwbesluit

Rookmelders zijn tegenwoordig verplicht, u heeft er ongetwijfeld minimaal één in uw woning. Zo niet, dan adviseren wij u vandaag nog rookmelders te plaatsen in iedere (slaap)kamer! Ze zijn niet voor niets verplicht, want ze redden levens!

Een rookmelder waarschuwt je zodra er rook wordt waargenomen, zodat u snel actie kunt ondernemen.  Een rookmelder dient uw vluchtweg af te zekeren, indien hier rookontwikkeling plaats vindt moet dit gealarmeerd worden.

Klik hier voor meer informatie over brandbeveiliging.

Ontwikkeling van rook gaat razendsnel

Brandbeveiliging wordt nog steeds ernstig onderschat. Men denkt eerder aan inbraakbeveiliging, dan aan brandbeveiliging. Terwijl brand ook alles van je af kan nemen. Brand breidt zich snel uit en rook ontwikkeld zich razendsnel door het hele huis. Hoe snel dat gaat? Bekijk het filmpje hieronder.

Voorkom stikken tijdens het slapen
Koppelbare rookmelder

Het neusorgaan werkt niet tijdens slapen. Je neus orgaan is uitgeschakeld tijdens je slaap. Dit is echt waar! Je stikt voordat je wakker wordt van brand. Vluchtweg vol hangen met rookmelders is mooi, echter als de brand in je slaapkamer ontstaat heb je hier niets meer aan. Het is van levensbelang dat uw rookmelder goed werkt. Je voorkomt stikken tijdens slapen dus door het plaatsen van een rookmelder in elke slaapkamer! 

Lees hier meer informatie over het voorkomen van stikken tijdens het slapen!

Plaats vandaag nog een rookmelder

Wij bieden een ruim assortiment rookmelders en koolmonoxide melders. Weten welke rookmelder geschikt is of heb je vragen over het plaatsen van een rookmelder? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts helpen u graag verder.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen