Hoe voorkom je Stikken tijdens slapen
07 januari 2014 
2 min. leestijd

Hoe voorkom je Stikken tijdens slapen

Hoe kun je voorkomen dat je stikt tijden het slapen?

“Hoe voorkom je Stikken tijdens slapen” Het neusorgaan werkt niet tijdens slapen. Je neus orgaan is uitgeschakeld tijdens je slaap! Dit is echt waar, je stikt voordat je wakker wordt van brand, mensen kijken verbaasd als je dit verteld, het bouwbesluit praat immers alléén over rookmelders in de vluchtwegen.

In iedere slaapkamer zou een rookmelder verplicht moeten zijn!

Een rookmelder in elke slaapkamer, dat zou verplicht moeten zijn. Wij beveiliging experts van EuropeSecurity adviseren mensen dagelijks om een gekoppelde  rookmelder te plaatsen in elke slaapkamer! Brandbeveiliging is in de slaapkamer het beste op zijn plaats. Vluchtweg vol hangen met rookmelders is mooi, echter als de brand in je slaapkamer ontstaat heb je hier niets meer aan!!

Het bouwbesluit heeft hier, strenge regels voor de nieuwbouw woningen in voorgeschreven. Wij van EuropeSecurity pleiten er voor dat deze snel herschreven gaan worden en dat er extra aandacht aan elke slaapkamer wordt gegeven. Je voorkomt stikken tijdens slapen dus door het plaatsen van een rookmelder in elke slaapkamer.
Ons motto in 2014 is, nog meer kennis delen! Zie ook meer in: Brandbeveiliging Tips en Advies

Dodental door woning brand weer gestegenOorzaak van brand

In 2013 zijn er 52 personen door brand in een gebouw om het leven gekomen. Dit blijkt uit tellingen van de Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

Van dit aantal kwamen 45 personen om in een woning en 7 personen in een loods, bedrijfspand of windmolen. Het aantal van 52 branddoden wijkt niet af van het gemiddelde aantal doden door brand in gebouwen over de periode 2001-2012 (52), maar het is wel een sterke stijging in vergelijking met de periode 2009-2012 (43).

Met 16 woningbranden per dag in Nederland is de kans op een woningbrand 1 op 1.300. Nederland kent jaarlijks gemiddeld zo’n 6.000 woningbranden met jaarlijks gemiddeld 600 gewonden. Ruim de helft van het aantal brandwondenslachtoffers die opgenomen worden in de ziekenhuizen heeft een ongeval meegemaakt met vuur of vlammen. Daarnaast is het inademen van rook een belangrijke oorzaak van doden en gewonden.

Veel personen zijn om het leven komen bij het koken (vlam in de pan) en als gevolg van haperende elektrische apparatuur zoals frituurpannen. Het snel ontdekken van brand is van levensbelang en de Brandweeracademie, Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting wijzen dan ook op het belang van rookmelders.

Plaats vandaag nog een rookmelder in uw eigen slaapkamer!

Laat u adviseren door onze experts op het gebied van brandbeveiliging.  Plaats vandaag nog een rookmelder voor uw eigen veiligheid!

Neem contact op en maak direct een afspraak.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen