Een veilig (senioren)huis
21 oktober 2017 
1 min. leestijd

Een veilig (senioren)huis

Ouderen zijn kwetsbaar en voelen zich vaak onveilig in en rondom eigen huis. Ouderen zijn vaak slachtoffer van woningoverval. Ouderen zijn nog te goed van vertrouwen: sloten worden niet vervangen, deuren blijven openstaan of ze laten snel vreemde mensen binnen die aanbellen met de welbekende babbeltruc. Iets om ons zorgen over te maken!

Gemeenten hebben een breed scala aan middelen om deze ouderen te informeren over preventie. CCV biedt een overzichtelijk aanbod middels het zogenoemde ‘Veilig seniorenhuis’.

Woon bewust, woon veilig

Weet wie er voor uw deur staat! De meeste mensen die langs de deur komen hebben goede bedoelingen, maar wees voorzichtig als er een onbekende voor de deur staat. Er zijn namelijk ook mensen met slechte intenties! Hierboven is het al genoemd, de welbekende babbeltruc. Mensen die er betrouwbaar uitzien en een zielig verhaal ophangen. En dat met maar één doel: het stelen van al uw kostbaarheden. Wat u daartegen kunt doen, leest u hier.

Nederland wordt echter steeds veiliger. Het aantal inbraken daalt ieder jaar weer. En dat allemaal dankzij de goede samenwerking tussen politie, justitie en burgers. Samen uw wijk of buurt beschermen? Dat kan op vele manieren. Tegenwoordig heeft elke buurt een whatsappgroep. Dit is een snelle oplossing wanneer men iets verdachts ziet in de buurt. Iedereen die lid is van deze groep kan dit dan direct lezen. Meer lezen over hoe u derden laat binnen komen en wat u moet doen als u het toch overkomt? Lees hier de tips.

Voorkom een woningoverval en herken een babbeltruc

De kans om slachtoffer te worden van een woningoverval wordt steeds kleiner, maar het behoort wel tot de realiteit. Om woningoverval bij u te verkleinen zijn er een aantal maatregelen die u moet treffen. Doe nooit zomaar open, let op smoezen en zielige praatjes en collectanten buiten laten wachten. Ook moet u oppassen met informatie die u over uzelf geeft. Vertel nooit dat u waardevolle spullen of geld in huis heeft liggen. Bekijk hier de folder ‘Verklein het risico op een woningoverval’.

Er zijn talloze technische beveiligingsproducten die u een veilig gevoel geven. Denk aan een digitale deurbel of deurspion. Daarmee kunt u zien wie er voor u deur staat, zonder de voordeur open hoeven te doen. Of kies voor een kierstandhouder. Deze zorgt ervoor dat u toch nog met onbekende aan de deur kunt praten zonder dat de gehele deur open moet. Al deze en nog veel meer beveiligingsproducten vindt u bij ons in de online shop!

Weten welke maatregelen u moet nemen?

Wij geven u gratis beveiligingsadvies op maat en doen er alles aan om u een veilig gevoel te geven, zodat u een goede nachtrust heeft. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze experts!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Ron
Door

Ron

op 16 Nov 2017

Vooral nooit vertellen via social media dat je op vakantie gaat, of dat je kostbaarheden thuis bewaart. En alles van waarde bewaren in een degelijke kluis. En dan maar hopen dat ze je huis voorbij lopen.

Reactie plaatsen