Nieuwe sticker voor op de nooddeur
04 november 2016 
1 min. leestijd

Nieuwe sticker voor op de nooddeur

Wist u dat het verplicht is om de nooddeuren te voorzien van een sticker? Er is een nieuwe sticker voor op de nooddeur vanwege de NEN 3011. Met deze sticker zorgt u ervoor dat mensen naar een veilige en verlichte plaats kunnen vluchten.

Nieuwe standaard NEN3011:2015

NEN3011 is de standaard norm die voorschriften geeft voor veiligheidskleuren en ontwerpprincipes voor onder andere evacuatie bij calamiteiten. De nieuwe sticker  voor op de nooddeur is ontworpen vanwege de nieuwe standaard NEN3011:2015, welke gerelateerd is aan de nieuwe pictogramnorm NEN-EN-ISO 7010.

sticker nooduitgang nooddeur vrijhouden

Sticker nooddeur is verplicht

Het is verplicht nooddeuren te voorzien van een sticker met de opschrift ‘nooddeur vrijhouden’ of ‘nooduitgang’. Voor iedereen is het dan meteen duidelijk welke deur gebruikt moet worden en welke uitgang vrij gehouden moet worden van obstakels. Deze wettelijke regel staat vermeld in het ‘Bouwbesluit 2012’.

Bestel nu!

'Nooddeur vrijhouden' sticker bestellen

Noodverlichting is levensreddend

In geval van nood moet iedereen zo snel mogelijk en veilig het pand kunnen verlaten. Wat bij daglicht een gemakkelijke route lijkt, wordt met stroomuitval of met rookontwikkeling onmogelijk. Noodverlichting zorgt ervoor dat de weg naar de nooduitgang zichtbaar wordt. In het ‘Bouwbesluit’ is bepaalt hoe de noodverlichting in uw gebouw geregeld moet zijn. Onderhoud is daarbij verplicht. Sinds januari dit jaar zijn er nieuwe pictogrammen voor de vluchtroute aanduiding.

EuropeSecurity installeert, controleert en onderhoud uw noodverlichting. Onze eigen technici hebben de kennis en het gereedschap om jaarlijks de noodverlichting vakkundig te controleren.

noodverlichting specialist Noodverlichting verplicht Noodverlichting

Noodverlichting en de nieuwe sticker voor op de nooddeuren is ook in uw pand verplicht!

Meer informatie?

Voor meer informatie en advies over noodverlichting en de wettelijk verplichtte sticker op de nooddeur, neemt u contact op. Onze experts staan voor u klaar.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen