Werkgever is verplicht ontruimingsalarm te laten controleren!
26 augustus 2016 
1 min. leestijd

Werkgever is verplicht ontruimingsalarm te laten controleren!

Bij brand, een chemisch lek, dreigende aanslag of een andere calamiteit wil je als werknemer zo snel mogelijk het pand verlaten. Als werkgever wil je dat het pand snel ontruimt wordt en dat iedereen in veiligheid wordt gebracht. Maar hoe doe je dat?

‘Een goed werkend ontruimingsalarm is van levensbelang!’

Een ontruimingsalarm zorgt bij calamiteiten voor een ordelijke ontruiming van een pand. Zorgen voor een goed werkend ontruimingsalarm is dus van levensbelang! Met één druk op de handbrandmelder wordt het ontruimingsalarm in werking gezet. Deze is vaak gekoppeld met een brandmeldinstallatie en soms ook met doormelding naar de brandweer of PAC.

Ontruimingsalarm

Controle is verplicht

Om te garanderen of een ontruimingsalarm daadwerkelijk goed werkt is het laten leveren, installeren en onderhouden door gecertificeerde bedrijven een must. De brandweer komt je pand namelijk niet meer checken! De werkgever is wettelijk verplicht het ontruimingsalarm te controleren.

Jaarlijks onderhoud door gecertificeerd bedrijf

Onderhoud is een belangrijk onderdeel om te voldoen aan de norm voor een ontruimingsalarm, de NEN-2654-2. Het ontruimingsalarm moet jaarlijks onderhouden worden door een hiervoor gecertificeerd onderhoudsbedrijf.

EuropeSecurity levert, installeert en onderhoudt

EuropeSecurity is een gecertificeerd beveiligingsbedrijf en heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van technische beveiligingsmaatregelen. Brandbeveiliging, noodverlichting en vluchtweg aanduiding is voor bedrijven essentieel wanneer zich een calamiteit voor doet.

EuropeSecurity voert een inspectie uit en op basis van de inspectie en de Europese regelgeving wordt er een beoordeling gemaakt van de risico’s in een pand. Vervolgens wordt er een installatieplan opgezet en uitgevoerd. Ook worden de systemen jaarlijks onderhouden door eigen vaktechnici van EuropeSecurity.

Ook een ontruimingsalarm in uw pand?

Maak een afspraak en laat u adviseren door onze experts. Wilt u informatie over wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Bel 0541 – 352 952 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen