Politie rukt uit met hoge prioriteit voor alarmen
16 december 2010 
1 min. leestijd

Politie rukt uit met hoge prioriteit voor alarmen

Sinds 1 januari 2011 reageert de Nederlandse politie met de hoogste prioriteit op geverifieerde inbraakalarmen. Geverifieerde alarmen vanuit objecten in het land kunnen vanaf dat moment rekenen op de volle politie-aandacht en kunnen rekenen op de inzet binnen 10 minuten (stedelijk gebied) tot maximaal 15 minuten (landelijk gebied).

Geverifieerd alarm

Alarmverificatie betekent 100% inbraak. Wanneer je in het bezit bent van een inbraakalarmsysteem met doormelding, betekent dat wanneer er beweging wordt gedetecteerd dit gemeld wordt bij de meldkamer zoals PAC.  Wanneer er vaker beweging wordt gedetecteerd, geeft de meldkamer dit rechtstreeks door aan de politiemeldkamer. Dit noemt men alarmverificatie. Deze meldingen hebben een zeer hoge prioriteit (Prior 1). De politie zal snel ter plaatse zijn. Hierdoor wordt de pakkans vergroot en de schade verkleint!

Politie inzet bij een inbraakalarm

Geen loze alarmmeldingen

Hoe kwalitatief beter een inbraakalarmsysteem is, hoe eerder de politie ter plaatse is. De juiste detectoren zijn daarbij van groot belang. Met de inbraakalarmsystemen van EuropeSecurity hoef je niet meer bang te zijn. Ze geven het minst aantal loze alarmmeldingen en zorgen dat de politie de juiste informatie doorkrijgt.

Jaarlijks onderhoud

Om het inbraakalarmsysteem up to date te houden, is er jaarlijks onderhoud nodig. Hierbij vindt een grondige inspectie en controle plaats van alle apparatuur. Ook afwijkingen en vernieuwingen worden volgens het Programma van Eisen (PvE) en de BORG richtlijnen opnieuw geïnventariseerd.

Onderhoud nodig aan je alarmsysteem? Plan nu eenvoudig en snel online een onderhoudsbeurt in!

service-en-onderhoud-brandmeld-installatie

Word abonnee!

Geeft het alarmsysteem een storing aan? Heb je problemen met het in- en uitschakelen? Niet weten wat te doen als het alarm afgaat? Voor abonnees is EuropeSecurity 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Onze service- en storingsdienst helpt graag! Neem contact op voor meer informatie.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen