Een Woninginbraak is de grootste zorg voor Nederlanders
15 december 2017 
1 min. leestijd

Een Woninginbraak is de grootste zorg voor Nederlanders

Nederlanders maken zich het meeste zorgen over een mogelijke woninginbraak. Angst voor brand, een overval en auto-inbraak volgen op gepaste afstand.

Ruim 54% geeft aan een woninginbraak het meest te vrezen.

Dit kwam naar voren uit een recent onderzoek van buurtveiligheid Veilige buurt. Ruim 54% geeft aan een woninginbraak het meest te vrezen. Met afstand de grootste zorg. Een auto-inbraak (13%), een overval (12%) en angst voor brand (12%) volgen op gepaste afstand. Hoewel een woningbrand potentieel veel meer schade op kan leveren, lijkt dit voor de meeste Nederlanders minder belangrijk. Woning inbraak komt in Nederland veel vaker voor.Dievengilde wordt steeds brutaler

Ernstige verschuiving in woningovervallen

Overvallers slaan vaker toe in woningen

In hun rapport in opdracht van de Taskforce Overvallen schrijven Rovers en Fijnaut verder dat overvallers gestaag hun werkterrein hebben verlegd: begin jaren 90 hadden ze het nog vooral gemunt op bedrijven, tegenwoordig slaan ze vaker toe in woningen. Sinds de banken, winkels en bedrijven beter beveiligd zijn tegen overval zijn de bewoners van woonhuizen een relatief eenvoudige prooi geworden.

Kortom beveiliging tegen overval, kan redelijk goedkoop en effectief gecombineerd worden bij een gecertificeerd alarmsysteem.

Inbrekers zijn echt geen nachtbrakers meer

Uit verdere onderzoeken blijkt, slechts 13 procent van de woninginbraken in Nederland vindt in de nacht plaats. De meeste inbraken gebeuren juist overdag, wanneer veel mensen op hun werk zijn. Een inbreker ziet dan vaak zijn kans om ongezien een deur of raam te forceren. Zorg dus dat u alle ramen en deuren goed sluit en draai uw deur op slot. Wilt u nog meer veiligheid, overweeg dan echt de aanschaf van een gecertificeerd inbraakdetectie systeem.

De digitale oppasser op uw huis

Wij weten uit onze eigen onderzoek resultaten dat het beveiligen van het woonhuis met een alarmsysteem u 90% minder kans op een inbraak oplevert. Het inbraakdetectie systeem is tegenwoordig een digitale oppasser op uw huis. Geavanceerde elektronica geeft u een enorme veiligheid voor relatief gezien een kleine investering. Alles over inbraakbeveiliging…

Persoonlijk advies op maat? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met onze experts!

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen