Zelfverdediging woninginbraak

Dagelijks vinden er veel woninginbraken plaats, dat blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken 2014. Veel slachtoffers van woninginbraak schaffen een wapen aan.

Hoe verdedig jij je wanneer er bij jou thuis wordt ingebroken?

Margriet (49) uit Overijssel woont op een grZelfverdediging woninginbraakote boerderij op het platteland. Zij kocht in Duitsland een alarmpistool, pepperspray en een ploertendoder zodat ze de inbrekers een paar tikjes kan geven. ‘De politiebureaus in de buurt sluiten de deuren dus ik moet mezelf beschermen’, aldus Margriet.

Ze stond vorig jaar oog in oog met een inbreker. Ze belde 112 maar het duurde even voordat er een agent was.

Ze weet dat wapens illegaal zijn. Over een mogelijke straf maakt ze zich geen zorgen. ‘Ik heb het recht om mezelf te verdedigen’.

Schokkende cijfersZelfverdediging woninginbraak 1

Uit onderzoek is gebleken dat 46% van de mensen die slachtoffer is geworden van een woninginbraak een verdedigingsmiddel in bezit heeft, voor het geval dat ze weer een inbreker tegen het lijf lopen. 20% heeft zelfs een vuurwapen, pepperspray of een mes aangeschaft.

“De impact van een woninginbraak is gigantisch”, zegt de voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Er is naast de materiële schade ook zeker sprake van emotioneel letsel. Gevoelens van onveiligheid, angst en slapeloze nachten…

Advies bij op heterdaad betrappenZelfverdediging woninginbraak

Je gaat niet altijd vrijuit als je een inbreker toetakelt zegt de politie. “Elke situatie is weer anders”, zegt een woordvoerder van de Nationale politie. Zij kunnen geen algemeen advies geven over het wel of niet ingrijpen bij het op heterdaad betrappen van een inbreker. Bel in ieder geval zo snel mogelijk 112 en onthoud hoe de inbreker eruit ziet!

Dit is misschien een leuk artikel voor u: Stappenplan Hoe mep je ’n inbreker uit je huis? maar het is natuurlijk het beste om uw woning professioneel te beveiligen

Direct bestellen

Aanpak van woninginbraken verbeteren

Minister Van der Steur wil de aanpak van woninginbraken verstevigen. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal inbraken in 2017 gedaald is tot 65.000. Dat is 30% minder dan in 2013.

Wil jij je ook beschermen tegen inbraken?

Een alarmsysteem is ook een wapen om je te beschermen tegen inbraken en overvalEuropesecurity biedt u een totaaloplossing van alle maatregelen die er genomen moeten worden.

Wij geven u gratis advies op maat over het beveiligen van uw woning/bedrijf. Ook voor het beveiligen zonder inbraakalarm. Voor ons gehele assortiment kijkt u op de webwinkel.

Heeft u vragen? Bel 0541 352 952, onze experts staan voor u klaar.

Contact en vragen:

[[form id=’1371′]]

Over de schrijver
Specialist in beveiliging. Kan er uren over vertellen. Passie voor de beveiligingstechniek. Maakt het simpel.
Reactie plaatsen