Functies van camerabeelden

Waarnemen, herkennen en identificeren

Camerabewaking wordt toegepast om diefstal, overval en fraude te signaleren. Tevens wordt camerabewaking ingezet in combinatie met een toegangscontrolesysteem of ter verificatie van alarmmeldingen. Om verschillende redenen kunt u dus een camerabewakingssysteem aanschaffen. Voor uw woonhuis, bedrijf, schuur...

Waarvoor wilt u de camerabeelden gebruiken?

Voordat u een camerabewakingssysteem aanschaft is het belangrijk om duidelijk te hebben waarvoor u de camerabeelden wilt gebruiken. Is het 't observeren/waarnemen van de omgeving en/of het herkennen en/of het identificeren van personen. Camerabewakingssystemen kunnen meerdere functies bevatten. 


In principe zijn alle camerabewakingssystemen bedoeld voor high trust en high penalty. Denk aan een goede waarschuwing vooraf, zoals in winkels te vinden: “Dit wordt bewaakt met video-systemen”. Zorg altijd voor goede schriftelijke toegang procedures en vastlegging in de arbeidscontracten!

Wij adviseren u graag 

Observeren/waarnemen

Wat gebeurt er in de omgeving? Observatie is bedoeld om beweging vast te leggen op camera. In veel gevallen kunt u daardoor afleiden, met aanvullend bewijs, wie op welk moment welke actie heeft ondernomen. Camerabewaking observatie wordt toegepast in parkeerplaatsen, magazijnen, winkels en straten.

Herkennen

Camerabewaking herkenning is een systeem wat met een juiste recorder die afgesteld is op de juiste snelheid een mogelijkheid geeft om een gezicht of persoon achteraf te herkennen. Herkenning is niet 100% zeker met gezichtsbedekking, vermomming. Een herkennings camera is dusdanig afgesteld dat deze alléén de persoon, van top tot teen in beeld brengt. Camerabewaking herkenning wordt toegepast in parkeerplaatsen, magazijnen, winkels en straten.

Identificeren

Een identificatie camera is bedoeld om personen te identificeren. Een identificatie camera is dusdanig afgesteld dat deze alléén het hoofd volledig in beeld brengt. Hierdoor kan er afgeleid worden wie op welk moment welke actie heeft ondernomen. Identificatie camera’s worden vaak toegepast in winkels en bedrijven.


Een persoon identificeren met een camera kan alleen als deze camera is gekoppeld aan een computer met een database systeem, welke is geladen met digitale herkenning foto’s zoals b.v. het paspoort. Deze database moet voldoen aan de daaraan wettelijke vereisten en procedures.

Vraag onze experts voor meer informatie

Bent u ook op zoek naar een betrouwbaar camerabewakingssysteem die aansluit bij uw wensen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs voor advies op maat!

Wat wij u nog meer bieden