Vluchtwegsignalering, ook wel noodverlichting

Vluchtwegsignalering, ook wel noodverlichting

Waarheen vluchten?!Vluchtwegsignalering

Waar vlucht u heen als u zich bevindt in een onbekend gebouw waar brand uitbreekt? Weet u daar de weg? In de praktijk maken mensen nauwelijks gebruik van de groene vluchtroute aanduidingen, ze weten niet eens dat ze er zijn of ze worden zelfs genegeerd. Daarom is "de weg er naar toe" heel erg belangrijk! Om te voorkomen dat mensen niet weten waar ze naar toe moeten, is er een vluchtwegsignalering.

Aanduiding in het donker om te vluchten

Wanneer er brand, rookontwikkeling of een stroomuitval is, is het erg belangrijk dat er in het donker een zichtbare en herkenbare vluchtweg te zien is voor een ontvluchting naar de nooduitgangen. Wanneer deze er niet zijn, of niet duidelijk zichtbaar is kan er paniek ontstaan bij de mensen. Ze zoeken een uitweg, maar kunnen deze niet vinden omdat ze simpelweg niets zien. Een goede aanduiding van een vluchtweg is van levensbelang! Zie hier hoe het is als er geen noodverlichtingis!

NoodverlichtingVluchtwegsignalering

De vluchtwegsignalering is een vorm van noodverlichting. Deze noodverlichtingen zijn onder andere de bekende groene pictogrammen die de nooduitgang aanwijzen. Wat zeker niet mag ontbreken zijn de (LED) lampen die u naar de vluchtweg leidt. Wanneer er geen stroom is, gaan deze lampen aan en is de weg naar de nooduitgang zichtbaar.

Nieuwe vluchtroute pictogrammen in 2016

Vanaf 1 januari 2016 vervallen de oude pictogrammen en komen er nieuwe mondiale pictogrammen voor de vluchtwegsignalering. Het is wenselijk om bij aanvullingen en aanpassingen aan bestaande installaties de nieuwe pictogrammen toe te passen. Vluchtwegsignalering Lees het blog: Noodverlichting nieuw Pictogram, voor meer informatie.

Vluchtwegsignalering in een gebouw

Aan een vluchtwegsignalering zijn normen verbonden, de Europese en Nederlandse normen. Of het nu een restaurant, sportgebouw, winkel, school of kantoorgebouw is, de vluchtweg aanduidingen zijn essentieel voor de brandveiligheid!

Gratis advies op maat voor uw gebouw?

Wilt u uw gebouw ook voorzien van een goede en duidelijk zichtbare vluchtwegsignalering? Neem contact met ons op, onze experts staan voor u klaar!
Reactie plaatsen